De la aspect fizic la sanatate- ce iti arata unghiile

Se spune ca in momentul in care ceva nu functioneaza in interior se vede si la exterior. Astfel ca in ceea ce priveste sanatatea unghiilor acestea iti arata la propriu cand lucrurile nu sunt asa cum trebuie. De la pete la unghii fragile te vei confrunta cu tot felul de situatii care sa aduca si un minus in ceea ce priveste esteticul. Fiecare situatie in parte ar trebui sa insemne un semnal de alarma.

  1. Unghiile de un galben accentuat. Nu numai ca vor arata total inestetic insa tradeaza probleme respiratorii sau chiar sindromul de umflare a mainilor. Desi multe femei dau vina pe oja pe care o folosesc frecvent sau uneori pe faptul ca fumeaza si nicotina se imprima oarecum pe degete si unghii problemele sunt cu mult mai serioase de atat.
  2. Unghiile de o culoare fada. Pe aceeasi pagina cu malnutritia este semnul clar ca nu exista aportul suficient de vitamine si minerale. De aceea este important sa se tina cont de rezolvarea sursei caci de asemenea ar putea fi vorba de anemie sau probleme hepatice. La acelasi capitol este si problema legata de afectiuni ale ficatului ce vor afecta unghiile pana la albirea excesiva a acestora.
  3. Unghii ce se curbeaza cu tendinta spre interior. In acest caz se poate suspecta probleme de inima sau de glanda tiroida. Arcuite sau curbate, cu tendinta de a se lipi de piele oarecum sunt parte din aceeasi categorie.
  4. Adancituri? Probleme se ingroasa caci nici oja nu va putea sa acopere astfel de parti inestetice. Tiroida ar trebui verificata, un control dermatologic de asemenea.

Si problemele de unghii nu inseamna doar atat. Exfoliere exagerata cand si cea mai scurta unghie se cojeste de-a dreptul, striatii ce pot trada chiar si semne de imbatranire precoce grija fata de aspectul lor se reflecta mai intai in sanatatea intregului organism.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *