De la delicioasa shaorma la afectiuni

Shaorma este un produs oarecum exotic. Prin combinatiile sale aduce calorii val dupa val. Si ne place. Caci asta tine in picioare numeroasele restaurante de tip fast food. Si desi multi admit ca aceasta este resoponsabila pentru acumularea de grasimi si kilograme parca nu te poti dezlipi de acest obicei. Din punct de vedere medical ai dori poate sa faci o schimbare.

In primul rand medicii spun ca acea combinatie de produse este un drum sigur spre cardiolog. Nu este total exclus sa servesti o portie de cartofi prajiti, sa iti satisfaci pofta cand asta se intampla rar si mai cu seama cu atentie pentru completarea mesei. Cu alte cuvinte cartoful poate fi consumat insa asociat mereu cu mancare sanatoasa. Langa carnea si sosurile pline de e-uri sunt slabe sanse sa consideri shaorma o mancare sanatoasa.

Medicii avertizeaza ca asa cum cartofii prajiti sunt practic ca un burete in continutul de ulei cand sunt prajiti saorma are ca si efect o crestere rapida a colesterolului. Daca iti place un aspect mai rotunjit, cu aripioare ca cele de pui, cu un abdomen proeminent de parca ai fi la a doua sarcina nimeni nu iti interzice sa consumi astfel de mancare de tip fast food. Marea problema este din punct de vedere medical. Prin traducere consumul unor astfel de alimente aduce depuneri de grasimi la nivelul arterelor. E ca un blocaj care are efecte de speriat. Asa cum medicii specialisti declara o bucatica din acea grasime daca se desprinde este transportata catre inima si poate fi un caz fatal.

Sa nu ne ingrijoram. Shaorma este delicioasa. Insa pentru cazurile deja mai sensibile o accentuare a bolilor de inima este de speriat. Cel putin. Nu poti sa ai pretentii de la tine cand esti ceea ce mananci si iti place shaorma. E ca si cand ai fi manelist convins insa declari ca mergi la opera.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *