De la util la functional- cabina de telefon si biblioteca

In multe din aspectele vietii a combina utilul cu placutul este poate mai mult decat necesar pentru ca gasinf functionalitate la ceea ce candva era reprezinta o metoda creativa pana la urma. Si pe acelasi principiu s-a mers si in cazurile celor care s-au gandit sa transforme cabinele publice de telefon in mini biblioteci.

Ideea a fost una ingenioasa inca de la bun inceput. Cu gandul ca un telefon public nu mai este o atractie si departe de a fi o necesitate acestea se pot transforma in ceva util pe termen lung. Suntem in lumea moderna in care un telefon mobil este ceea ce oricine detine. Nu numai ca in isi mai gasesc rostul insa multe din telefoanele publice sunt stricate, vandalizate, in orice caz departe de idee si functionalitate cum erau odata. Si intr-un plan al concretului cabinele de telefon au ramas insa sub o alta forma, cea de a biblioteca.

Cum are succes proiectul? Desigur ca nu mereu se intampla sa se inapoieze o carte insa bazandu-se totodata pe faptul ca asta este o forma de educare in lumea civilizata este mai putin intalnita o astfel de practica. Si cu o pozitie strategica de amplasare astfel de mini biblioteci ajung sa fie intens apreciate. In unele cazuri sunt parcurile favorabile ca si locatie, alteori nici nu mai conteaza caci in mediul rural este de o noutate captivanta.

Conceptul de a transforma o cabina de telefon in biblioteca de mici dimensiuni atat cat spatiul sa permita vine din Anglia si America. Si daca te gandesti care ar fi rostul tine poate si de o combinatie intre decor si practic; stim ca acele cabine rosii sunt un simbol pentru Marea Britanie. Astfel ca in loc sa se anuleze ceea ce era o chestiune de identitate a stilului s-a gasit o modalitate de servi publicul cu putina cultura.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *