Dezavantajele decapajului

Exista foarte multe femei care recurg la decapaj pentru a obtine o nuanta a parului mai deschisa si mai frumoasa. La un moment dat, este normal ca parul sa se degradeze si sa arate din ce in ce mai rau. Din acest motiv trebuie sa avem grija atunci cand recurgem la o astfel de metoda pentru a face ceea ce este mai bine pentru noi si pentru aspectul nostru fizic.

Odata cu trecerea la un nou sezon, cu siguranta in salonul tau pasesc tot mai multe cliente dornice de o schimbare de look radicala. Cel putin o data la cateva saptamani, femeile iau decizia de a-si schimba culoarea de par,  majoritatea dintre acestea dorind sa renunte la nuantele inchise in favoarea tonurilor calde de blond sau aramiu.

Deschiderea culorii parului se poate face prin doua metode: clasica decolorare sau decapajul, acesta din urma fiind un procedeu care nu agreseaza firul de par.

In continuare, am decis sa iti prezentam pe scurt, in ce consta aceste doua metode folosite de hair stylisti pentru deschiderea nuantei de par, care sunt avantajele fiecarui procedeu, dar mai ales, dezavantajele.

Specialistii in colorarea parului recomanda tot mai putin clientelor deschiderea parului prin decolorare, intrucat dupa acest proces chimic, parul isi pierde vitalitatea, ramane uscat, fara luciu si cu un aspect usor ars, ceea ce constituie, din start, un dezavantaj.

Clasica decolorare, care se practica in saloane de foarte multi ani, se poate aplica doar in cazuri extreme: atunci cand o clienta isi doreste o schimbare extrema de look, de la brunet la tonuri de blond. In acest caz, este recomandat sa ii explici mai intai clientei ca ar putea scapa treptat de brunetul abanos, insa pentru acest lucru este nevoie de rabdare si vizite regulate la salon. Daca nu este dispusa sa iti asculte sfatul, atunci ii poti explica in ce constau riscurile aplicarii decolorantului.

Asadar, este foarte important sa ne informam foarte bine inainte sa recurgem la o astfel de metoda. Parul se poate degrada substantia si pot aparea diferite probleme ale parului.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *