Disciplina de unde te astepti mai putin

disciplina alimentara Disciplina alimentara nu numai ca te ajuta sa iti tii in frau poftele si fluctuatiile alimentare insa in egala masura inseamna un echilibru pentru starea de bine si de sanatate. Si de unde nu te astepti de acolo vine si ajutorul. Pe cat de surprinzator pe atat de real sunt metode care sa te ajute sa te disciplinezi.

In pasi simpli de mentinere a siluetei tine cont de:

  • Plata cu cardul. Cand vei plati cu cardul vei avea tendinta de a face alegeri mai putin sanatoase, vei plati fara sa clipesti doar ca sa iti faci pofta. Insa cand vei plati cu numerar parca numarand banii te vei gandi de doua ori pana cand sa platesti pentru acea saorma cu de toate.
  • Temperatura, atmosfera. Studiile arata ca unul din motivele pentru care ne ingrasam iarna este faptul ca ne petrecem cea mai mare parte din timp in interior unde este cald. Asta face ca organismul sa devina usor mai lenes. Favorizand un ritm mai lent al metabolismului nu este de mirare ca te ingrasi din orice. Chiar si apa se bea mai rece din aceleasi motive pentru a favoriza un ritm mai alert a arderii de calorii.
  • Farfurii rosii. Asociata adesea cu ideea de energie, de vitalitate culoarea rosie este cea care te stimuleaza sa mananci mai putin. Este dovedit faptul ca cei care mananca din farfurii rosii consuma portii mai mici. Asta din nou te va ajuta sa nu depasesti o limita, indiferent cat de savuroasa ar fi mancarea.
  • Mirosul de menta sau si mai bine, consumul de menta. Un studiu a scos la iveala faptul ca menta are si ea proprietati  nebanuite. Se pare ca iti taie pofta de mancare intr-o oarecare masura si asta fara un compromis. Adauga putina menta in mancarurile pe care le prepari sau tine-o aproape de tine in orice caz.

Pe cat de usor pe atat de eficient un astfel de plan ar putea fi chiar o dieta neconventionala.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.