Factorii care influenteaza inteligenta copilului

Nu cred ca exista vreun parinte care sa nu isi doreasca ca micutul lor sa fie o persoana foarte inteligenta. Orice parinte isi doreste sa aiba un copil inteligent si pentru aceste lucruri ei incep sa faca diverse lucruri cum ar fi spun povesti, le pun muzica, ii invata sa vorbeasca si ii invata tot felul de lucruri despre mediul inconjurator. Toate aceste lucruri se intampla cand copilul are deja creierul dezvoltat.

Stim cu totii ca organele si creierul unui copil se formeaza in timpul perioadei intrauterine. Pentru aceste lucruri este foarte important sa ne gandim la toate lucrurile care pot favoriza sanatatea fizica si psihica a copilului nostru.

Ce trebuie sa facem pentru a avea un copil sanatos si inteligent? In continuare veti afla cateva trucuri pe care le puteti pune in aplicare pentru imbunatatirea calitatii psihicului copilului.

In primul rand, orice parinte trebuie sa fie constient ca perioada in care se dezvolta micutul este foarte importante, adica cele noua luni din perioada intrauterina. Mamica trebuie sa fie foarte atenta la alimentele pe care le consuma, la faptul ca nu trebuie sa consume bauturi precum cafeaua sau alcoolul, tutun sau sa aiba un stil de viata nesanatos. Este foarte important ca mediul in care mamica isi desfasoara activitatile sa fie unul calm si linistitor pentru a favoriza dezvoltarea psihica a copilului.

De asemenea, din momentul in care vine pe lume copilul trebuie sa fie alaptat de catre mamica. Multi parinti considera ca laptele matern poate avea aceleasi proprietati insa lucrurile nu sunt deloc asa. Este foarte important ca mamica sa alapteze copilul o perioada cat mai lunga de timp. Pe langa laptele praf, laptele matern contine de 400 de ori mai multi nutrienti care vor favoriza sanatatea psihica si fizica  a copilului.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *