Falsa promovare

De cate ori ai patit sa te lasi inselat de aparente si in realitate sa te „lovesti” de un adevar crunt? Poate ca multi au patit-o, au si ramas cu un gust amar si in cautarea acelui loc minunat sau produs exceptional au ramas nu numai dezamagiti insa parca fara chef de a mai incerca si alta data, in alte locuri. Cum respectul comerciantilor nu exista ramanem noi conusmatorii sa devenim cobai.

Cum funcioneaza sistemul in strainatate. Desi si in cazul pensiunilor, restaurantelor, hotelurilor sunt categorii care sa claseze nivelul de confort pe care clientul il va avea, de la acele mandre stele sau respectiv margarete, sistemul in strainatate este cu mult mai complex. Practic este o lupta pentur un loc mai bun in clasamente, pentru a atrage mai multi clienti. Intr-o nota comparativa trista la noi merge si asa si din ideea de a face cat mai multi bani au servicii care sa aduca practic pe banda rulanta ca un mecanism fix ca la roboti ceea ce s-a cerut. Insa din nou trist este ca desi se intentioneaza sa se lucreze ca pe banda rulanta totusi nu este nimic perfect in asta de vreme ce serviciile lasa de dorit.

Un caz concret este cel al restarantelor. Pe principiul „afara vopsit gardul, inauntru’ leopardul” exteriorul este cel care impresioneaza sau cel putin intr-o nota de decenta iti demonstreaza ca este un loc pe aceeasi lungime de unda cu stilul modern, recent renovat. Cu preturi care sa te faca sa te gandesti ca nu vorbim de un nivel jos al serviciilor parca si timid la un moment dat alegi sa faci o comanda. Si cu aprecierea ca totul a fost rapid ramai la propriu dezgustat sa constati ca de la bautura la mancare pana si cel cel simplist meniu vine nu cu defecte ci cu mari erori, cu un gust departe de cel adevarat sau asteptat, cu nimic care nu sa impresioneze dar cel putin sa aduca aceeasi incantare ca si la inceput. Dar o data castigata reputatia este prea mult in a se complica de a face totul pe aceeasi linie egal cu calitatea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *