Fructele te pot face gras?

Fructele sunt bogate in vitamine si in minerale si sunt cunoscute pentru beneficiile lor pentru sanatate. Totusi, un consum in exces de fructe se poate dovedii a fi un exces de calorii care te poate face sa pui cateva kilograme in plus.

Dr. Carel le Roux, consultant la Institutul de Medicina Metabolica de la Colegiul Imperial din Londra spune: „Una dintre probleme este aceea ca oamenii uita ca fructele, ca si celelalte mancaruri, contin calorii, iar caloriile din fructe te pot face la fel de supraponderal ca si cele din ciocolata.”

Daca mancam prea mult din orice tip de mancare, chiar si atunci cand vorbim despre fructe si legume, putem ajunge sa fim pusi fata in fata cu cateva complicatii serioase. Fructele contin calorii iar excesul de fructe inseamna exces de calorii, care pot cauza cresterea in greutate. De fapt, atunci cand mancam fructe in exces, nici macar nu ne simtim satui.

Fructele sunt pline de glucide, respectiv fructoza. Atunci cand mancam orice tip de mancare in afara de fructe, acesta se descompune in glucoza. Organismul nostru secreta insulina, ceea ce ii indica creierului ca stomacul nostru este plin si asadar, ne oprim din mancat. Totusi, atunci cand mancam fructe, acestea elibereaza fructoza, care nu este un semnal de a secreta insulina si asadar nu ne simtim satui. Acest lucru poate duce la un consum exagerat de fructe, care se poate concluziona in exces de zahar in organism.

Prea mult zahar in organismul nostru, fie ca acesta este glucoza sau fructoza, rezulta intr-un nivel crescut de trigliceride care sunt asociate cu bolile de inima. Pacientii care sufera de diabet ar trebui de asemenea sa fie atenti cu fructele pe care le mananca, deoarece s-ar putea sa le creasca considerabil nivelurile de glucide din sange.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *