Game of Thrones se intoarce curand

game-of-thrones-season-4Games of Thrones se intoarce pe micile ecrane in doar cateva saptamani, si deja simtim imperativul cum ca toate femeile si barbatii trebuie sa se panicheze. Dar de ce este Games of Thrones asa un urias fenomen cultural, fata de celelalte serii fantasy? Totul se reduce la 2 trenduri culturale uriase, care au prins radacinii raspandindu-se in anxietatea despre viata noastra din secolul 21.

In primul rand trebuie sa luam in considerare ca Game of Thrones, este de fapt minunat. Acest lucru nu poate fi contestat, si anume scenariul, bazat pe romanul aclamat al lui George R.R. Martin face totul. Rolurile sunt aproape uniform fantastice. Si constructia lumii este atat de complexa incat te poti pierde in ea, dar are de asemeni si momente presus vietii si nebunii pentru a te mentine atent.

Si totusi Game Of Thrones pare sa fi lovit un acord in imaginatia populatiei, ca una dintre putinele piese noi de mass media care vorbeste despre psihologia oamenilor. Despre ce e vorba?

Merita sa mentionam ca prima data cand a fost publicat A Game of Thrones, in anul 1997, a fost imbratisat ca un raspuns la traditia unei fantezii epice igienizate care a devenit veche. Concluzia cartii stark, a interzis folosul magiei si brutalitatea intensa parand mai realisitic decat legiunea de imitatori Tolkien care dominau fantezia epica la acel timp. Nimeni nu s-a gandit ca A Game of Thrones este un text in special relevant pentru era Americana Clinton, ci mai degraba o renovare a traditiei fanteziei medievale europene.

De cand a aparut prima carde, am vazut cum s-au ridicat doua trenduri in cultura pop, in general, care ajuta sa explice de ce A Game of Thrones este mai relevant decat a fost acu 18 ani in urma.

Abia astept sa apara noul sezon de la Game of Thrones, intotdeauna, la fiecare episod am stat cu sufletul la gura si am fost uimit de ceea ce se poate intampla.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *