Graffiti-ul. O opera de arta

Mergand pe strada, indiferent daca mergeti intr-un loc populat sau mai putin populat, intr-un oras mai mare sau mai putin mare,  fara sa vreti veti observa cum peretii sunt pictati insa contin anumite desene care se numesc graffiti. Observam graffiti-uri de diferite forme sau diferite continuturi.

Totusi, acestea sunt considerate mazgaleli pentru ca de foarte multe ori nu dau dovada de talent. care este rolul acestor graffiti–uri? Ei bine, in primul rand persoanele care fac aceste desene fac aceste lucruri pentru ca isi doresc sa transmita un mesaj intregii populatii sau locuitorilor unui bloc, a unei case etc. Ei nu pot sa picteze aceste lucruri pe vitrina sau usa unui proprietar  pentru ca acesta nu va fi de acord sa aiba o caricatura pe zidul locuintei, de exemplu.

Graffiti-ul poate fi foarte diversificat deoarece are legatura directa cu creativitatea umana. Prin intermediul lui se transmit mesaje de dragoste, sociale sau politice, de lauda sau injurii, se poate face campanie electorala sau se poate incuraja o echipa. Asadar, un graffiti poate reprezenta mai multe lucruri, in functie de interpretarea fiecarei persoane.

Aceste tipuri de desene au fost inventate inca de foarte multa vreme, in primul rand in Roma Antica. Graffiti-ul este o forma de arta prin care oamenii pot sa transmita diferite mesaje. Totusi, el nu este menit intotdeuna sa distruga, sa jigneasca sau sa starneasca oprobiul public.

In Romania exista foarte multe locuri care au devenit paragina iar  un graffiti pus la locul potrivit poate face adevarate minuni. In momentul in care se realizeaza un graffiti potrivit se estompeaza din uratenia unor pereti scorojiti, ale unor ruine nefaste. a caselor abandonate si a cimentului cenusiu care lasa impresia de rece si nepotrivit. De asemenea, un skateparc poate arata mult mai bine daca are niste graffiti-uri potrivite decat daca nu ar avea nimic. Cu alte cuvinte, graffiti-ul este o forma de arta prin care putem sa ne exprimam diferite sentimente sau repulsii auspra societatii.

Pe de cealalta parte, graffiti-urile pot deranja sau distruge un loc.  Nu putem sa spunem ca este potrivit sa existe un graffiti pe spatele zidurilor unei primarii. Aceste lucruri nu sunt deloc potrivite pentru asemenea desene. De asemenea, in momentul in care o persoana detine un restaurant select, poate fi cu advearat comtraindicat sa aiba pe ziduri diferite graffiti-uri, indiferent cat sunt acestea de creative sau de frumoase. Acestea pot sa creeze impresia altor lucruri sau a unei alte destinatii decat este de fapt.

In aceeasi masura, foarte multi dintre oameni isi doresc sa scape de aceste grafitti-uri pentru a nu crea o impresie gresita despre institutia sau locatiei pe care o detine.  Chiar daca pare ca nu mai poate fi indepartat acete graffiti, trebuie sa stiti ca se poate face acest lucru. Sablarea este cea mai buna metoda in ceea ce priveste curatarea peretilor sau a diferitelor portiuni. Apelati la cele mai bune servicii de sablare deoarece printr-o presiune de aburi sau apa veti reusi sa obtineti pereti ca si cum ar fi noi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *