Guma de mestecat si cum afecteaza stomacul

Stim ca guma de mestecat nu este tocmai benefica pentru stomac. Parca mestecand ti se face foame si amagesti stomacul prin mestecare fara sa ii dai “de munca”. Si daca de mic copil ti se spunea sa nu o inghiti nu era doar un sfat ci o necesitate de a-ti proteja stomacul.

Continutul unei gume de mestecat se digera insa baza sa nu este pe aceeasi lungime de unda. Aceasta se refera la polimerii sintetici si in unele cazuri chiar si la cauciuc sintetic. Invelista bine si dichisita cu arome care sa iti delecteze pentru moment papilele gustative guma de mestecat este printre solutiile cele mai rapide pentru a capata un miros proaspat al cavitatii bucale.

Ce se intampla cand o inghiti. Ideea pe care toti o coreleaza cu consumul de guma este lipirea acesteia de peretii stomacului ceea ce duce cu gandul la nevoia de a o elimina prin metode ce tin de practica medicala. Lucrurile nu sunt atat de drastice caci intr-o cantitate mica o guma inghitita se va elimina mai devreme sau mai tarziu de organism. Problema apare cand este vorba de o cantitate mare de guma. Un astfel de caz s-a intamplat in SUA cu un baietel de patru ani. Avand probleme de digestie, de constipatie, parintii ii ofereau guma ca o motivatie. Insa obiceiul acesta a ajuns la un consum de pana la 7 gume pe zi pe care le inghitea si doar o operatie a facut posibila inlaturarea gumei din stomac.

Ce efect are guma pentru organism. Din nou ca si consum moderat nu trebuie sa existe exagerari caci aromele, naturale sau artificiale, colorantii se elimina rapid din organism. Desi nu vine cu un aport in nivelul de vitamine spre exemplu practic nu ajuta cu nimic organismul insa nici nu va duce la probleme majore de sanatate. Totusi ar trebui sa tinem cont de continutul sau mai mult toxic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *