Idei de culori pentru un living placut

living

Avand in vedere ca un living trebuie sa fie locul primitor in care te simti bine alaturi de invitati, in momentul in care iti amenajezi acest spatiu sunt cateva aspecte de luat in seama. Dincolo de reguli de decor ai grija de culorile pe care le alegi.

Cromatica a fost mereu una complexa si cu influenta asupra starilor. Asadar, tine cont de faptul ca alegerea unei culori este fara doar si poate ceea ce iti contureaza incaperea ca fiind una de bung gust sau nu. Iata cateva optiuni si idei:

  1. Verdele este linistitor, avand in vedere ca iti calmeaza vederea. In plus, acesta da iluzia de mai mult spatiu. Il poti combina si cu violet pentru un efect maxim de stil.
  2. Nu exclude combinatii puternice precum rosu cu portocaliu. Desi este usor riscant sa creezi din incapere in curcubeu in flacari poti echilibra totul prin alte nuante calde la nivel de decoratiuni sau in orice caz un stil minimalist in asta.
  3. Alege din culorile care se combina cel mai usor in ceea ce priveste alte elemente ce se adauga in camera de zi, in living sau chiar si in restul casei. Nu iti limita optiunile astfel ca poti alege intre bej, crem sau chiar si rosu. Desigur, depinde foarte mult de nuanta exacta.
  4. Portocaliul poate parea ceva prea mult intr-o oarecare masura insa tine cont ca aduce luminozitate in incapere. Aceasta nuanta iti aduce senzatia de caldura, intensifica lumina naturala deci totul spre binele si confortul tau cand iti vei petrece timp in aceasta incapere.
  5. Violetul este si el o solutie intr-o oarecare masura si asta pentru ca este culoarea regala ce incanta in orice colt de casa. Atentie insa in ce proportii folosesti aceasta nuanta.

Atentie insa, nu orice culoare se preteaza aleasa si mai cu seama nu orice se combina usor si elegant. Este mai bine sa vezi aici, sa consulti diversele optiuni pe care le ai si sa te gandesti in ce masura o anume culoare o poti suporta pe un perete intreg. Orice culoare este placuta insa excesul ar putea sa iti dauneze. Mai cu seama cand este vorba de living si cand aici iti cauti relaxarea alege din acea gama care se preteaza a fi una estetica, la moda.

Se spune ca gusturile nu se discuta. Gresit. De fapt gusturile ar trebui sa se adapteze in functie de ceea ce este estetic.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *