Idei de jocuri cu copii

Copii nu pot sa stea linistiti. Este foarte greu pentru ei sa stea linistiti si sa nu aiba nici o ocupatie. Fiecare copil trebuie sa exploreze, sa iese afara, sa vada, sa inspecteze totul pentru ca la varste fragede copii traiesc din curiozitati. Cu siguranta ati observat cat sunt copii de curiosi si cat de mult trebuie sa le fie facute curiozitatile pentru ca au nevoie sa stie totul.

Exista si acele zile ploioase cand nu putem sa avem mai multe activitati din cauza faptului ca nu putem sa lasam copilul afara pe o astfel de vreme. Stim cat de vulnerabil poate sa fie un copil si stim cat este de greu pentru el sa stea in casa mai ales atunci cand ploua foarte tare. Din acest motiv, m-am gandit sa va sugerez cateva lucruri care cu siguranta il vor face pe copilul tau sa se simta minunat chiar si in casa atunci cand ploua:

In primul rand poti sa organizezi un maraton de filme in familie. Restaureaza o „sala de cinematograf” facand intuneric in camera cu ajutorul unei paturi pe geam si fa cateva floricele. Aduna toata familia in fata unor comedii isi relaxati-va facand acest lucru. Copilul dar si toata familia va fi multumita de aceste lucruri. In plus, va veti apropia foarte mult unii de ceilalti si veti petrece timp de calitate.

De asemnea, poti sa organizezi diferite jocuri. De exemplu o vanatoare de comori. Poti sa ascunzi maruntul pe care il ai in casa si sa dai startul cautarii. Curiozitatea copilului tau il va face sa caute peste tot fara sa fie nevoie de o vanatoare de comori insa sa faca acest lucru si sa ii fie permis va fi un adevarat deliciu pentru el. Astfel, veti putea petrece un timp extrem de calitativ.

Mai mult, poti sa apelezi la tot felul de jocuri: monopoly, remi, carti, etc. Copilul nu se va plictisi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *