Invata de la animalul tau de companie

Pisicute

PisicuteFiind intr-o pozitie mai inalta in lantul alimentar, oamenii tind sa se gandeasca despre ei ca la un lot rafinat. Rafinat destul incat sa se gandeasca ca sunt absolut perfecti, in special cand este comparat cu restul rezidentilor a regatului animalelor. Pomposi cum suntem, datorita creierului nostru puternic dezvoltat si degetele flexibile, trebuie sa deschidem ochii pentru colegii nostrii de habitat si sa invatam lectii de viata de la ei.

Ratiunea din spatele acestui lucru este simpla, cand suntem rugati sa invatam lucruri de la alti oameni, tindem sa ne gandim ca suntem prea evoluati decat restul rasei umane pentru a invata ceva de la ei. La un nivel, intotdeauna vei gasi competitie, gelozie sau un sens necugetat de a stabili superioritatea unui om care acompaniaza fiecare relatie umana.

Animalele de companie pentru noi, pe de alta parte, sunt afectuoase. Prezenta lor in vietile noastre este complet neamenintatoare. Le iubim din toata inima, fiindca nu ne vor fura slujba, nu ne vor cuceri partenerii, nu ne vor fura banii sau nu ne vor lua casele. Compania lor este neparalela si confortanta, ce poate sa ne determine sa fim mai mult ca ei. Haideti sa ne deschidem mintile, si apoi sa incepem.

In primul rand, trebuie sa fim independenti. Oamenii care isi doresc afectiune si aprobare trebuie sa descopere codul de conduita al pisicii lor. Pisicile definesc independenta si distanta, si vom vedea un val inconfundabil in aura noastra de mister daca incorporam aceasta caracteristica felina. Sa fii o carte deschisa nu iti face rau, dar sa spui totul poate sa iti sape propria groapa. Inchide gura putin, tineti cartile aproape de piept si nu oferi cheile la sentimentele tale atat de usor.

Urmatoarea etapa este sa inveti sa controlezi arta comunicarii in linisite. Animalele noastre de companie sunt extrem de perceptive la schimbarile emotionale ale stapanilor. Similar trebuie sa citim semnalele oamenilor din jurul nostri si sa actionam corespunzator.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *