Inventii ale secolului XX

Secolul XX a marcat inceputul unei noi ere in extrem de multe domenii, dar mai ales in cel tehnologic. In acest articol vom vorbi despre cele mai remarcante inventii ale secolului XX, inventii care ne fac pana si astazi viata mult mai confortabila.

  • Radioul a fost printre cele mai mari inventii ale perioadei de 100 de ani dintre 1901 si 2000. Radioul nu a fost inventat de un singur individ, ci a rezultat din contributiile mai multor oameni de stiinta si inventatori. Atat Nikola Tesla si Guglielmo Marconi sunt considerati ca fiind inventatorii radioului.
  • Dupa inventarea radio-ului, avionul este unul dintre cele mai timpurii inventii ale secolului XX. Wilbur si Orville Wright, prin inventia lor din 1903, au demonstrat ca omul poate sa zboare. Acest concept dezvoltat inca din cele mai vechi timpuri, nu a fost pus in aplicare decat pana in secolul XX.
  • Televiziunea este de asemenea o inventie care a innebunit oamenii de jur imprejurul lumii. Aceast inventie extraordinar de importanta a fost facuta de catre Logie Baird, in 1926. Cele mai noi tehnologii actuale se invart in jurul ideii de unitate dintre internet si televiziune.
  • Evident, computerul este probabil una dintre cele mai importante inventii ale secolului XX si constituie pana astazi o minune a inginerie electronice moderne, fiind cosiderat pana acum piatra de hotar dintre o era veche si una noua. Charles Babbage este acreditat pentru conceptul de calculator, pe cand Konrad Zuse a facut primul calculator programabil.
  • Telefonul mobil, inventat in 1977 este indubitabil unul dintre marile descoperiri ale lumii moderne, fiind dispozitivul care a facut comunicarea dintre oameni sa atinga un nivel fara de precedent.

Imagineaza-ti viata fara inventiile prezentate mai sus. Imposibila, ar putea spune cineva. De aceeasi parere suntem majoritatea dintre noi, asadar sa ne bucuram mai mult de acum incolo pentru ca dispunem de asemenea minuni ale tehnologiei moderne.

Un comentariu la „Inventii ale secolului XX

  1. Deci chiar puteam spune ca lumea a evoluat fantastic si aici vreau sa ma uit doar la ceea ce tine de agricultura. La o singura privire pe un site de specialitate, ca de exemplu tehnicbazar.ro, vezi ca sunt drujbe, motocoase, motosape, deci totul devine mult mai usor. Am progresat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *