Jediismul

Banuiesc ca esti deja familiarizat cu o gramada de religii ciudate din jurul lumii, insa asta chiar ca le intrece pe toate. Am vazut cu totii cel putin un episod din seria „Star Wars” („Razboiul Stelelor”) si suntem deja familiarizati cu concepte stiintifico-fantastice precum ar fi sabiile laser sau cavalerii jedi. Dar de aici pana la a infiinta o religie de sine statatoare care sa dispuna de cult, ritualuri si cel mai important, adepti?! Pana la urma, nu ar fi chiar asa de mirare, din moment ce avem scientologia. Macar jediismul nu implica practici la fel de dubioase ca scientologia.

Totusi, pe cat de ciudata ti s-ar parea ca suna o relegie bazata pe un film, crede-ma este mult mai ciudata decat ti-ai putea imagina vreodata. Adeptii jediismului cred ca dispun de o forta supranaturala prin care pot sa asigura bunastarea generala a omenirii. Pe langa asta, adeptii jediismului se numesc cavalari jedi sau calugari jedi. Acestia poarta un tip de imbracaminte cu gluga si poarta mereu la ei sabii laser, evident, false.

Jediismul incorporeaza un amestic de credinte budiste si taoiste, pe langa cateva practici de natura medievala. Codul jedi spune ca:

  • Nu exista emotie, exista doar pace.
  • Nu exista ignoranta, exista doar cunoastere.
  • Nu exista pasiune, exista doar liniste.
  • Nu exista haos, exista doar armonie.
  • Nu exista moarte, exista doar Forta.

In anul 2012, Jediismul a fost declarat ca fiind cea mai populara religie alternativa religioasa in Anglia si Tara Galilor, dispunand de in jur de 175.000 de adepti. Asadar, poti observa de unul singur cand de ciudata si dereglata poate fi uneori gandirea umana, acestia ajungand venereze idei vehiculate pentru prima data intr-un film si care sunt in totala masura imaginatia unui om. Totusi, ai putea mereu sa ma contrazici, afirmand ca asta este principiul oricarei religii, insa eu o sa-mi mentin parerea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *