Job-uri de viitor

Tendintele spun totul si chiar daca nu constientizam asta la adevarata valoare se pare ca de la an la an vin alte si alte moduri de a defini societatea actuala. Iar pe piata muncii de ceva vreme observam o inclinatie majora catre domeniul IT. Ceea ce este bine de vreme ce tehnologia, internetul si tot ce se coreleaza cu asta sunt domenii moderne de viitor. Cum ramane insa cu ceilalti? Unii ar trebui sa se reorienteze, iar cand vine vorba de 2014 anumite job-uri se pare ca sunt in topuri.

Specialistii si sondajele totodata arata ca in 2014 domeniul IT va continua sa fie cap de lista  ca si pana acum, sectorul care va face cele mai multe angajari. Si cand vine vorba de salarii acelasi lucru se poate spune caci persoanele ce activeaza in astfel de domenii sunt cele mai bine platite. Spre exemplu salariul unui programator cu cel putin 2 ani de experienta ajunge sa castige in jur de 1.700 – 2.000 euro.

Reprezentantii de vanzari reprezinta o alta categorie de interes pentru anul urmator. Vanzarile nu vor pieri niciodata, asta desi piata nu mai este aceeasi. In prezent se inregistreaza salarii cu pana la 30% mai mici fata de alti ani in acest sector insa cu toate acestea exista bonusuri si procente din vanzari de care agentii se bucura. Astfel ca pana la urma se poate ajunge pana la un salariu de 3000 de euro.

Cei de la Wall Street nu exclud din lista job-urilor anului 2014 nici sectorul de contabilitate si tot ceea ce se coreleaza cu acesta. Domeniul financiar este banos, avantajos, dar desigur pentru cei bine pregatiti pentru asta. Se continua cu domeniul lingvistic si chiar daca nu specializare pe traduceri atunci pentru cel de raportare. Acest sector aduce numeroase posibilitati si avand in vedere ca avem deschidere catre lumea intreaga limbile straine sunt o necesitate si un job de urmarit pentru viitor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *