Majoritatea si-ar dori sa lucreze la Google

Locuri de munca google

Locuri de munca googlePentru cel de-al 2-lea an la rand, Google a luat cel mai bun loc la lista anuala LinkedIn, a celor mai ceruti angajati (InDemand), un clasament a companiilor pentru care membrii LinkedIn vor cel mai mult sa lucreze. Google si-a intrecut competitorul de anul trecut, Apple, inca o data, potrivit unei liste dezvaluita marti, ce caracterizeaza cele mai dorite 50 de companii din Statele Unite ale Americii si Canada.

Cele mai bune 5 companii de pe lista de anul asta sunt toate din sectorul tehnologiei. Anul trecut, LinkedIn a publicat top 20 cele mai dorite companii din Statele Unite ale Americii, dar lista s-a extins in 2014 dupa ce companiile si utilizatorii au raspuns pozitiv, dupa ce le-a spus un purtator de cuvant celor de la Mashable. Clasamentele sunt determinate de analizarea milioanelor de interactiuni intre companii si membrii de pe LinkedIn, incluzand elemente ca vizualizarile profilului unei companii si followerii acesteia.

Lista include unele din cele mai mari companii din lume, cum este Accenture, ce are 218.000 de angajati, Deloitte cu 175.000 si Microsoft cu 116.000 de angajati. De asemenea include companii mult mai mici, cum ar fi Fundatia Bill & Melinda Gates, ce are peste 1.000 de angajati.

Google a obtinut primul loc in lista celor de la LinkedIn, la doar cateva saptamani dupa ce compania a dezvaluit demograficul angajatilor pentru prima data, conducad vicepresedintele Google, Laszlo Block sa scrie ca, Google nu este acolo unde vrea sa fie cand vine vorba de diversitate, din cei peste 50.000 de angajati ai companiei, 70% din toti barbatii din Statele Unite ale Americii, 61% sunt albi.

Acest lucru cu siguranta nu inseamna ca Google isi doreste un job. Salariu mediu pentru un inginer de software la compania ce are sediul in California, este aproape de 119.000 de dolari pe an, potrivit lui Glassdoor, si a luat cel mia bun loc pentru cele mai bune companii pentru care sa lucrezi de la Fortune in 2014.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *