Marijuana benefica in indepartarea cosmarurilor

marijuana

Exista o multime de speculatii cu privire la impactul pe care consumul de marijuana il are asupra somnului. O multime de oameni se jura, argumentand ca un consum mic de cannabis inainte de somn poate induce un somn adanc si odihnitor. Un studiu realizat in anul 2014, de cei de la Universitatea din Pennsylvania, sugerea ca utilizarea in mod excesiv a cannabisului inainte de somn poate creea stari de insomnie.

In mod evident, exista opinii diferite in aceasta privinta. Sunt necesare mai multe studii in acest domeniu pentru a ajunge la concluzia completa a impactului pe care consumul de marijuana il are asupra starii de somn. Acest lucru este, in prezent, aproape imposibil, deoarece o multime de state interzic consumul de marijuana, iar cercetatorii intalnesc o piedica in efectuarea studiilor lor.

Un lucru il cunoastem: exista dovezi ca marijuana suprima starea REM (miscarea rapida a ochilor) in timpul somnului. Exista miscare non-REM si REM.

Somnul REM este caracterizat de prezenta unor unde rapide si de joasa tensiune ale creierului care pot fi detectate in urma unei encefalograme, dar si de schimbari fiziologice de genul: relaxarea muschilor, batai neregulate ale inimii, ritm de respiratie accelerat, etc.

Somnul non-REM are loc in cateva faze, si este esential atunci cand corpul incepe sa creada ca se afla la un nivel de relaxare si tranzitie catre un somn adanc. Este o perioada in care corpul se ”repara” si devine mai puternic.

Marijuana si cosmarurile

Exista dovezi care spun ca un consum de marijuana poate elimina capacitatea unei persoane de a visa, iar acest lucru nu este unul negativ in cazul in care cei care consuma canabis au cosmaruri in mod frecvent. 85% din populatia lumii sufera de cosmaruri din cand in cand, iar 2-6% din acestia au cosmaruri odata pe samtamana.

Asadar, pentru cei care sufera de cosmaruri in timpul noptii, cauzate de depresie sau anxietate, consumul de marijuana ar putea fi o solutie.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *