Meserii interesante si banoase

Foarte multe persoane isi cauta o meserie cat mai banoasa si mai relaxanta. De fapt, este tocmai lucrul pe care il cauta din ce in ce mai multe persoane. Avand in vedere modificarile din plan economic care s-au produs in ultima vreme, observam ca romanii o duc din ce in ce mai bine. Acum, salariul mediu net s-a dublat in ultimii zece aani, incepand de la 200 si pana la 400 de euro pe luna. De asemenea, veniturile programatorilor si cel al profesorilor a crescut. In continuare veti afla care sunt cele mai banoase meserii:

Domeniul IT

In primul rand trebuie sa stiti ca informaticienii sunt cei care au unele dintre cele mai mari salarii. In cazul in care va doriti sa faceti studii, insa nu stiti care sunt cele mai utile si cele mai folositoare, trebuie sa stiti ca domeniul IT este unul dintre cele mai cautate si mai bune domenii. Aceasta meserie este foarte banoasa si aduce numeroase beneficii.

Angajatii din domeniul acesta castiga foarte multi bani, iar rata de venit este de trei ori mai mare decat rata din anii precedenti. Astfel, salarii acestui domeniu sunt cu 35% mai mari decat un salariu mediu din anul 2005, iar in anul 2015 se castiga cu 140% mai mult decat un alt angajat platit cu un salariu mediu.

Domeniul medical

Mediul in care se castiga foarte bine este cel medical. Acest domeniu este unul dintre cele mai frumoase si prin care se castiga foarte multi bani. De asemenea, asa cum fiecare meserie are satisfactia ei, meseria de medic este una dintre cele mai satisfacatoare. De asemenea, firmele de dispozitive medicale par sa fie din ce in ce mai prospere din punct de vedere al profitului.  De exemplu, www.medisonica.ro este un magazin foarte prosper si cautat.

De asemenea, maririle destul de substantiale s-au produs si in domeniul de industrie extractiva, comert sau transporturi aeriene. In urma cu 10 ani oamenii angajati in aceasta industrie castigau aproximativ 350 de euro. Acum, se castiga si 850 de euro in aceasta industrie.

La celalalt pol se afla educatia care este unul dintre domeniile cele mai prost platite. In urma cu cativa ani, in anul 2005, salariul mediu in invatamant era echivalentul a aproximativ 290 de euro lunar. Astfel, in anul 2015 se ajunge pana la 370 de euro, deci a crescut cu mai mult de 20%.

Astfel, este foarte important sa faceti lucrurile astfel incat sa gasiti cea mai buna, mai simpla, mai frumoasa si mai banoasa meserie.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *