Mituri legate de menstruatie

Organismul unei femei trece prin foarte multe schimbari pe masura ce acesta creste, aparitia ciclului menstrual fiind unul dintre cele mai importante faza din viata unei femei. Exista foarte multe idei si intrebari pe care le au femeile legate de menstruatie, existand si o serie de mituri care ajuta la dezvoltarea acestor idei si intrebari. Totusi, nu putem da vina pe femei in legatura cu ideile preconcepute care s-au dezvoltat inca din cele mai vechi timpuri. Aceste idei preconcepute au fost propagate din generatie in generatie, ajungand sa fie vii si pana in ziua de azi. In continuare, vom vorbi despre cele mai vehiculate mituri legate de menstruatie.

  • Ciclul menstrual dureaza 28 de zile. Adevarul este ca ciclul menstrual difera in functie de fiecare femeie, 28 de zile fiind doar o medie.
  • Nu exista sanse de aparitie a unei sarcini in timpul menstruatiei. Spermiile pot trai in interiorul uterului unei femei pana la 5 zile. Ba mai mult, daca femeia dispune de un ciclu menstrual neregulat, ovulatia poate sa apara oricand.
  • Femeia ar trebui sa evite orice forma de exercitiu sau activitati fizice in timpul menstruatiei, deoarece va creste durerea si sangerarea. Lucrurile stau exact invers. Exercitiile din timpul menstruatiei pot alina durerile menstruale.
  • Nu inota atunci cand esti la menstruatie. Inotul nu are nici o legatura cu menstruatia, acesta putand fi privit doar ca un alt tip de exercitiu.
  • Apa fierbinte iti va creste sangerarea. Apa fiebinte nu poate decat sa te faca sa te simti mai bine si mai relaxata, diminuand durerile menstruale. Apa fierbinte nu va creste sangerarea, contrar credintei populare.
  • Ciclurile menstruale neregulate te pot avertiza ca ai probleme de fertilitate. Exista foarte multi factori care vizeaza ciclul menstrual, precum exercitiile fizice, stresul, bolile si bunastarea in general. Poate fi adevarat ca un ciclu menstrual poate sa releve o afectiune reproductiva, insa nu intotdeauna.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *