Mituri referitoare la anticonceptionale

Anticonceptionalele sunt metoda cea mai folosita de catre femei deoarece este si cea mai comoda. Exista foarte multe metode de contraceptie pe piata. Le gasim in farmacii, supermarketuri, hipermarketuri etc. Pilulele contraceptive insa nu se gasesc in toate marketurile pentru trebuie sa le luati de la farmacie.

Ele trebuie sa fie prescrise de medic si nu trebuie sa le luati nicidecum pentru ca v-au fost indicate de prieteni, rude etc. Ca orice medicament si pilulele au efecte pozitive dar si efecte secundare. Din nefericire insa, oamenii au inceput sa exagereze foarte mult si efectele secundare au inceput tot mai mult sa fie expuse intr-o maniera exagerata.

Pentru ca femeile au inceput sa aiba dubii in ceea ce priveste anticonceptionalele m-am gandit sa va lamuresc in privinta anumitor lucruri si sa vorbim despre efectele secundare ale anticonceptionalelor.

Anticonceptionalele ingrasa

Multe femei care iau anticonceptionale au afirmat dupa cateva luni ca s-au ingrasat si ca motivul ar fi aceste pilule. Este adevarat ca administrarea lor provoaca retinerea de apa in organism iar acest simptom tine doar cateva luni pana cand organismul se adapteaza. De asemenea, in cazul in care luati anticonceptionale si observati ca incepeti sa luati in greutate  nu ezitati sa dati buzna la medic. El va spune ce alt medicament trebuie sa luati pentru a preveni luarea in greutate. Acest medicament ca va face sa eliminati excesul de apa din organism.

Efectele secundare ale anticonceptionalelor

Sigur ca au efecte secundare asa cum spuneam si mai sus insa nu este cazul sa exageram prin agravarea lor. Pot aparea efecte adverse ale contraceptivelor insa acest lucru este valabil primele 3 luni de la administrare. Exista aceasta perioada prin care organismul trebuie sa se adapteze deoarece este dotat cu hormoni cu care nu este obisnuit. De asemenea, in cazul in care efectele acestea nu dispar dupa 3 luni puteti sa mergeti la un medic care va spune ce trebuie sa faceti.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *