Modalitatile prin care muzica ne ajuta

Fie ca preferi Beethoven sau Eminem, exista un lucru in legatura cu care cred ca suntem cu totii de acord: muzica ne face viata mai frumoasa.

Ascultatul de muzica poate reduce stresul

Multi dintre noi se axeaza in mod intuitiv pe muzica relaxanta atunci cand ne simtim stresati sau obositi. Poate ca in mod nesurprinzator, nu doar ne imaginam lucruri. Cercetari semnificative demonstreaza asta. In particular, muzica linistita, clasica este sugerata mai degraba pentru ca are un efect linistitor si calmant.

Asadar, in cazul in care ai parte de vremuri grele sau esti foarte stresat, a crea un playlist cu opere clasice ar putea fi o idee grozava. Sau incearca sa asculti un soundtrack de la un film clasic si relaxant. Un studiu a aratat in mod explicit ca acest tip de muzica are mai multe efecte puternice in reducerea anxietatii decat medicamentele anti-anxietate.

Ascultatul de muzica ne imbunatateste rabdarea

Faci exercitii fizice? Ti-ai dat seama dintotdeauna ca esti mai pasionat de ceea ce faci atunci cand asculti muzica? Oricat de ciudat ar parea, au fost facute o gramada de cercetari legate de acest subiect. Si in mod sigur un studiu a demonstrat faptul ca muzica ne poate creste nivelul de rabdare cu pana la 15%. Asadar, in cazul in care ai simtit dintotdeauna ca ai rezistat mai mult de-a lungul sesiunii tale de exercitii atunci cand ai ascultat muzica, exista sanse mari sa ai dreptate.

In plus, un studiu norvegian arata ca auzditia de muzica clasica este cea mai benefica atunci cand incerci sa iti dezvolti rabdarea atunci cand faci rotatii. O teorie ar fi ca o continuitate a unei piese de muzica clasica  te ajuta sa te concentrezi, ceea ce in schimb te ajuta sa perseverezi mai mult.

Oricum, un alt studiu sugereaza ca nu este vorba despre tipul de muzica, ci mai degraba de viteza muzicii, de beatii pe minut(bpm), care conteaza. Potrivit studiului, viteza optima ar trebui sa fie intre 125 si 140 bpm. Pentru performante optime, poate ar trebui sa alegi o piesa clasica, in cazul in care chiar face diferenta.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *