Oamenii ar putea evolua diferit in curand

Oamenii ar putea sa evolueze ciudat in curand, dezvoltand caracteristici bizare, cum ar fi picioare de pasare si ochi de pisica, in raspuns fata de schimbarile climatice ce au loc in prezent, sustin oamenii de stiinta. Astfel, expertii au calculat cum ar arata aspectul nostru fizic, luand in calcul mai multe scenarii- chiar si o lume „de apa”, in cazul in care topirea ghetarilor ar conduce la cresterea nivelului apelor marilor. De asemenea, acestia au mai luat in considerare si o epoca de gheata, care ar putea fi declansata de impactul pamantului cu un asteroid, iar oamenii ar putea sa colonizeze alte planete.

Dr. Matthew Skinner, un paleontolog de la Universitatea din Kent, a examinat mai multe scenarii si a lucrat impreuna cu Quentin Devine, pentru a-l ajuta sa vizualizeze modul in care oamenii ar putea arata in viitor. Dr. Skinner sustine ca unele schimbari- cum ar fi picioare si maini asemanatoare cu cele ale pasarilor- ar putea sa fie adoptate foarte usor de oameni, ca si modalitate genetica de supravietuire. Alte schimbari care ar putea permite oamenilor sa traiasca in conditii extreme ar putea avea loc peste cateva sute de ani, in urma selectiei naturale sau in urma unor modificari genetice.

Astfel, doctorul declara urmatoarele lucruri: „am putea sa ne modificam noi insine din punct de vedere genetic, astfel incat sa putem supravietui in conditii optime. Unele din aceste lucruri ar putea sa incerce sa se dezvolte singure, ca si necesitate mai degraba decat sa se intample in mod natural, de-a lungul timpului. Alte schimbari ar putea avea loc peste mii de ani”.

Scenarii in care ne-am putea modifica aspectul fizic

Pentru a ne adapta la „lumea de apa”, de exemplu, dr. Skinner se asteapta ca oamenii sa dezvolte maini si picioare asemanatoare cu cele ale pasarilor de apa, dar si ochi de pisica- cu ajutorul carora sa vedem mai bine in conditii de iluminat slab. In plus, vom avea un strat de grasime in plus care sa ne protejeze- in urma faptului ca vom petrece foarte mult timp in apa. Mai mult decat atat, omul de stiinta este de parere ca am putea dezvolta si „branhii” artificiale, cu ajutorul carora sa putem respira.

In cazul unui scenariu de gheata, doctorul sustine ca pielea noastra ar deveni mai palida, pentru a ne ajuta sa producem mai multa vitamina D, vom avea mai mult par pe suprafata corpului si am dezvolta mai multe tesuturi musculare. Vom deveni mai puternici- lucru care va fi mai pregnant la barbati si de care se va folosi pentru a-si atrage o partenera, deoarece aspectul intelectual nu va mai conta atat de mult.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *