Obsesii duse la extrem si metodele de a slabi

Cand un aspect ce tine de silueta nu este satisfacator apare frustrarea. De aici si pana la a dezvolta drame si depresii, pana a deveni obsedat de acest fapt nu este decat un singur pas. O dovedesc cei care sunt dispusi sa se avante in metode mai putin placute si mai mult riscante, totul in numele dorintei de a arata impecabil. Nu degeaba se spune ca „scopul scuza mijloacele” insa cand totul se intoarce impotriva ta exista deja o problema de ordin psihic.

Un caz recent a atras opinia publica. O femeie din Iowa a incercat o dieta extrema nu numai rapordandu-ne la cazul sau personal. Dispusa sa slabeasca kilograme bune aceasta a apelat la „serviciile” unei tenii. Stiind ca acestea se instaleaza in organism si consuma toti nutrientii femeia a crezut cu tarie ca totul va fi asa cum visa si intr-un timp scurt. Tenia este un parazit si actioneaza ca atare, ducand printre altele la pierderea in greutate.

Supusa riscului de a-si afecta sanatatea doar doar va ajunge la numarul de kilograme la care visa drumul sau s-a oprit la spital caci tenia afecteaza organismul din mai multe puncte de vedere. Provoaca varsaturi si dureri abdominale greu de suportat, ameteli si o data cu acestea pierderea in greutate ce te face sa ramai fara putere.

Cazul acesta a scos la lumina disperarea cu care unii incearca sa isi implineasca un vis. Mai socant este faptul ca tenia a fost cumparata de pe internet cu o usurinta cu care ai cumpara un produs de decor. Insa nu este un caz singular asta daca e sa ne luam dupa zvonurile presei. Un nume sonor si mai exact Maria Callsa se pare ca ar fi apelat la aceasta metoda.

Si daca tenia este un caz surprinzator pe aceeasi lungime de unda este si cazul celor care isi aplica un plasture pe limba pentru a impiedica pofta de mancare, asta desi totul este dureros.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *