
In zilele noastre cautam tot mai mult sa economisim, sa gasim surse de energie alternative, combustibil mai ieftin si orice solutie pentru a nu cheltui foarte mult pentru confortul propriei locuinte si nu numai. O astfel de solutie alternativa este reprezentata de obtinerea energiei electrice cu ajutorul unor panouri fotovoltaice.
Utilizarea acestora cunoaste multiple avantaje, atat pentru mediu inconjurator cat si pentru proprietarii care opteaza pentru o astfel de metoda. Astfel de panouri fotovoltaice isi dovedesc utilitatea in special in situatiile in care nu exista o alta sursa de energie electrica, dar pot fi folosite si ca o sursa complementara de energie, pentru a alimenta electrocasnicele sau sistemul de iluminat dintr-o locuinta.
Avantajele panourilor fotovoltaice se fac simtite atat pentru proprietarul care opteaza pentru ele, cat si pentru intreaga comunitate din care face parte. Un panou fotovoltaic are o capacitate ridicata de captare a energiei solare, pe care o converteste printr-un proces chimic complex in energie electrica. Gratuitatea energiei solare le transforma astfel in solutii perfecte, iar prietenia cu mediul inconjurator este data de faptul ca gradul de poluare al acestora este zero.
Reducerea consumului si facturilor la energie electrica reprezinta un alt avantaj ce recomanda utilizarea de panouri solare fotovoltaice. Unele studii realizate arata ca pot fi reduse costurile cu energia consumata cu pana la 65%, atat in ceea ce priveste electricitatea cat si incalzirea.
Costurile panourilor fotovoltaice sunt minime, atat in ceea ce priveste intretinerea, montajul si amplasarea. Investitia se amortizeaza rapid, datorita reducerii consumului de energie electrica, iar durata lor de utilizare este una extinsa, datorita durabilitatii acestor sisteme. O intretinere corecta – totusi minima, comparativ cu alte situatii – poate extinde durata de viata a panourilor fotovoltaice pana la 30 de ani.
Prietenoase cu mediul, panourile fotovoltaice devin alternativa ideala de energie electrica pentru orice comunitate. Nu polueaza in nici un fel, nu consuma combustibil, nu emit noxe si astfel ajuta la combaterea incalzirii globale. Nu e de mirare ca o astfel de solutie este aleasa de tot mai multi proprietari, dar si de administratii locale care monteaza panouri fotovoltaice pe stalpii de iluminat stradal, pentru a reduce costurile energetice totale.
Toate aceste avantaje recomanda utilizarea panourilor fotovoltaice, atat acolo unde se doreste eficientizarea consumului de energie electrica, dar si in situatii in care nu exista o alta varianta de obtinere a energiei electrice. Utile, practice si cu o durata de viata indelungata, panourile fotovoltaice reprezinta o solutie ideala pentru orice locuinta.
Comentarii