Petrece mai mult timp cu seful tau

Sef

SefSeful tau cel mai probabil nu este prima ta alegere ca prieten de birou. Dar petrecand mai mult timp cu supraveghetorul tau direct, in fiecare saptamana ar putea sa sfarseasca ca un beneficiu pentru tine, dupa cum sugereaza o noua cercetare.

Majoritatea angajatilor petrec doar jumatate din timpul pe care ar trebui sa-l petreaca cu supraveghetorul lor direct, potrivit unui studiu de la antrenamentul de conducere si compania de cercetare Leadership IQ. Desi cercetatorii au aflat ca timpul optim pe care trebuie sa-l petreci cu un manager este de 6 ore pe saptamana, mai putin de 30 la % petrec atat de mult timp cu seful lor, si mai putin de 50 la % din muncitori interactioneaza cu supraveghetorii lor pentru macar 3 ore pe saptamana.

Cercetarea a descoperit ca muncitorii ce petrec 6 ore in fiecare spatmaana interactionand cu liderii lor direct sunt cu 29 la % mai inspirati, cu 30 la % mai angajati, 16 la % mai inovativi si 15 la % mai intrinsec motivati decat cei care petrec doar o ora pe saptamana cu sefii lor. Inspiratia a fost masurata de numarul de angajati care au spus ca muncind pentru companiile lor ii inspira pentru a oferi cel mai bun efort, in timp ce angajamentul a fost determinat de numarul de muncitori care ar recomanda angajtatorul ca o companie grozava in care poti munci. In aditie, inovatia a fost masurata in numarul de muncitori care au spus ca, continua sa genereze noi idei in fiecare saptamana pentru a ajuta organizata sa se imbunatateasca.

Mark Murphy, fondatorul si CEO-ul lui Leadership IQ, spune ca timpul petrecut fata in fata conteaza atat pentru angajati cat si pentru angajatori. In contrast, printre muncitorii care petrec 6 ore pe saptamana cu sefii lor, aproximativ jumatate din interactiunile acestora sunt fata in fata, si mai putin din acest timp, 27 % este petrecut interactionand prin email. Studiul a fost bazat pe sondajele de opinie a 32.410 conducatori, manageri si angajati din Statele Unite ale Americii si Canada.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *