Povestea lui Rapunzel in viata reala

Cine nu si-ar dori sa traiasca ca in povesti? Cine nu si-ar dori ca totul sa fie atat de simplu? Si daca realitatea nu permite asta putem cel putin sa urmam un astfel de exemplu. O demonstreaza o familie din Illinois, familia Russel care se pareca urmeaza acelasi stil ca si Rapunzel din poveste.

Doamna in cauza, de 43 de ani, are un par atat de lung incat nu este de mirare ca se necestia cel putin o ora numai pentru a fi uscat. Si cele 3 fete ale sale ii urmeaza acelasi exemplu. Cu o lungime a parului de 182 de centimetri aceasta a tot castigat de-a lungul timpului tot felul de concursuri pentru categoria de „cel mai lung par”. Cum se descurca in voata de zi cu zi? Caci nu este printesa, nu are conditii de lux si nici servitori care sa ii ingrijeasca parul pentru ca ea sa se bucure de timp liber fara limite. Pur si simplu il impleteste caci asta nu se dovedeste a fi o problema.

Cu un par ce ii ajunge la nivelul gleznelor doamna Russel este deja poreclita Rapunzel. Nici fetele sale nu ii sunt mai prejos, urmand acelasi principiu. Din considerente femine spun ele pentru ca nimic nu este mai frumos decat o podoaba capilara de invidiat. Insa pe masura maretiei este si ingrijirea acestuia caci numai pentru spalare se necesita cantitati imense de sampon si un minim de balsam.

In lumea in care o mare parte din femei isi tund parul destul de scurt si cel mai adesea dupa casatorie, semn al maturitatii, un obicei urmat parca ca o regula nescrisa Rapunzel isi ingrijeste parul ca si cand ar fi o bogatie a vietii. Si cand altele se ingrijesc exagerat pentru a avea un par sanatos se pare ca familia Russel are o mostenire genetica buna.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *