
Razboiul Rece a prelungit stadiul de ostilitate dintre Statele Unite ala Americii si Uniunea Sovietica pentru mai mult 40 de ani. In continuare vom vorbi despre cateva lucruri legate de Razboiul Rece si cum a influentat acesta lumea moderna.
- Dupa Cel de-al Doilea Razboi Mondial, comunistii au preluat puterea in Europa de Est cu ajutorul Armatei Rosii si a ocupat chiar si anumite regiuni din Germania si Austria. Regiunea a devenit cunoscuta ca Germania de Est.
- Regiunea de vest a Germaniei a fost condusa de catre Aliati (SUA, Marea Britanie si Franta) si a ramas sub dominatia acestora pentru aproape 40 de ani.
- Guvernul Germaniei de Est a ridicat Zidul Berlinului in 1961 pentru a preveni migratia germanilor de est in Germania de Vest.
- In 1949, Germania de Vest a devenit Republica Federala Germana (RFG) iar Germania de Est comunista a devenit Republica Democrata Germana (RDG).
- Berlinul, respectiv Zidul Berlinului a devenit un simbol al Razboiului Rece si o divizare a Germaniei si a Europei.
- Cursa pentru armele nucleare a reprezentat unul dintre cele mai importante aspecte ale Razboiului Rece. Atat Uniunea Sovietica, cat si Statele Unite ale Americe au incurajat constructia de arme nucleare cu care sa-si intareasca arsenalul.
- Criza de rachete din Cuba din 1962 a fost considerata apogeul Razboiului Rece. Cu toate ca negocierile au dus la o intelegere favorabila pentru ambele natiuni, atunci a fost timpul in care ambele natiuni au ajuns cel mai aproape de a avea un razboi adevarat.
- Caderea Zidului Berlinului din 1989 si dizolvarea completa a Uniunii Sovietice Socialiste din 1991 a marcat incetarea completa a Razboiului Rece.
Acum ca ai citit cele prezente mai sus, sunt sigur ca ti-ai format o alta idee in legatura cu notiunea de razboi dintre doua natiuni, un razboi rece insemnand o forma total diferita de neintelegere, in care nu sunt prezente conflictele armate.
Comentarii