Religia care venereaza penisul

Unele articole cer o introducere foarte riguroasa, altele – nu. Dar te asigur, nu e nici o figura de stil. Unii oameni chiar venereaza, la propriu, penisul. In acest articol nu este vorba de cultura pop actuala si nici despre descrieri vagi legate de organul masculin. Nu. Vom vorbi in special despre o religie care chiar se bazeaza in totalitate pe „mandria” barbateasca. Ar trebui sa invatam de la ei.

„Lingam” este simbolul unei parti foarte importante a zeului hindus, Shiva. Cred ca banuiti deja despre ce parte a corpului sau este vorba. Exact, este penisul sau. In vasta credinta hindusa, Shiva apartine trinitatii divine Trimurti, alaturi de Brahma si Vishnu. Cu toate ca este zeul schimbarii si al distrugerii, Shiva este o forta pozitiva a Universului. Cata distrugere vine de pe urma celor patru maini ale sale si cata vine din barbatia sa? Asta vom lasa la aprecierea ta. In mitologia hindusa, cand Shiva este ucis, zeita Kali se apleaca asupra corpului sau, ii smulge si ii mananca toate organele, urmand apoi sa se urce apoi pe penisul inca erect al acestuia, pentru a completa ciclul de creatie.

Este bine cunoscut faptul ca in templele cat si in arta hindusa, lingam-ul zeului Shiva este reprezentat fara restul corpului sau, lingam-ul fiind venerat ca entitate de sine statatoare, fara posesorul acestuia. Alaturi de „yoni” (reprezentarea celei mai intime parti femeiesti, vaginul), lingam-ul reprezinta sursa vietii, ambele fiind mereu reprezentate ca fiind in deplina penetrare. Cat de mare este numarul persoanelor care venereaza lingam-ul? Enorm. Din cei un miliard de hindusi, cel putin o suta de milioane apartin diverselor secte care se axeaza pe Shiva, Kali si giganticul Lingam. Cum te rogi lingam-ului? In primul rand, tii o statueta a acestuia in mana, apoi il umezesti cu un lichid (de obicei apa sau lapte), urmand ca apoi sa-ti spui rugaciunile si sa meditezi.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *