Retelele Sociale iti distrug viata

Social Media Ro

Social Media RoEste posibil sa-ti petreci foarte mult timp din viata, pierzandu-l pe retelele sociale, si apoi sa afli in cele din urma ca ai fi putut face mult mai mutle cu timpul tau. Nu exagerez, este echivalentul secolului 21 de a trudi departe intr-o fabrica, doar pentru a fi prea bolnav si slab sa te bucuri de viata cand te vei pensiona.

Eu, unul cred ca acest lucru este un pericol adevarat. Cand ma uit inapoi si ma gandesc cat timp am pierdut stand pe internet, inca de cand a aparut pentru prima data, mi se face rau. As fi putut afla ceea ce vroiam, sa incep terapia, sa invat sa produc, sau orice altceva. Am navigat internetul si nu mi-am adus aminte de nimic fiindca nu a fost cu adevarat prezent.

Pentru multi oameni, retelele sociale si internetul au devenit o ruta de a scapa din realitate, si o folosesc cand experimenteaza sentimente neconfortabile. Avand intotdeauna optiunea de a ajunge online si iesind din realitatea actuala si insemnand ca intotdeauna poti fugi, dar niciodata nu ajungi nicaieri. Viata ta si oamenii din jurul tau, nu primesc niciodata atentia ta deplina. Si acest lucru o sa te coste mult, timpul tau pretios si energia ta finita, fundamental, viata ta.

Din cauza ca am fost atat de saturat de procrastinatie, niciodata nu mi-am luat liber in weekenduri si nu m-am bucurat de viata mea sociala, am decis ca trebuie sa-mi protejez timpul si energia de mine. Am instalat un software care iti blocheaza accesul la anumite website-uri de care esti dependent pentru un anumit timp.

Am blocat acele website-uri un weekend intreg si am simtit ca-mi redobandesc viata inapoi. Ce usurare, am fost transportat inapoi si acum. Deodata atentia mea nu mai era impartita in toate locurile, nu ma gandeam la ceea ce se intampla pe reteaua sociala si toate informatiile nefolositoare pe care le-as putea cerceta online. Este socant cat de multa energie si concentrare sunt absorbite intr-un fel si lipsesc din viata mea.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *