Rolul unui departament de contabilitate in cadrul unei organizatii

Un departament de contabilitate asigura servicii de contabilitate, sfaturi si sprijin financiar organizatiei de care apartine. Acest departament inregistreaza platile efectuate, conturile firmei, face inventarul, verifica salarizarea, mijloacele fixe de platit si de incasat si toate celelalte elemente financiare.

Contabilii acestor firme contabilitate Suceava revizuiesc inregistrarile de plata ale fiecarui alt departament din organizatia respectiva pentru a determina pozitia financiara a societatii si orice alte schimbari necesare pentru a rula in mod eficient costurile de organizare.

Sectiunea de conturi de plata a unui departament de contabilitate inregistreaza bunurile si serviciile pe care le primeste si platile pe care le datoreaza, cum ar fi inventarul de la un furnizor sau alte cheltuieli.

Departamentul inregistreaza fiecare plata de efectuat ca datorie si fiecare plata de incasat ca si capital al organizatiei. Elementele de bilant ca veniturile si obligatiile clientilor sunt alte lucruri de luat in evidenta de catre departamentul de contabilitate.

Functia de salarizare a unui departament de contabilitate asigura ideea de plata efectiva si eficienta a salariatilor organizatiei de care tine, incluzand bonusurile, comisioanele si beneficiile. Acest departament monitorizeaza de asemenea zilele libere, concediile si zilele lipsa ale angajatilor firmei de care tine.

Expertii contabili din acest departament platesc de asemenea taxele catre guvern la fel de bine cum platesc si taxele de sindicat si alte retineri din salariul unui angajat(asigurari medicale etc.). Departamentul ramburseaza angajatilor banii pentru cheltuieli necesare serviciului facute din banii proprii, dar si face plati catre furnizori.

Inventarul unei companii se refera la bunurile de care dispune aceasta in scopul vanzarii. Inventarul este, de obicei, vandut pana intr-un an. Un departament de contabilitate monitorizeaza costurile unui inventar pe o perioada anume, costuri contrare cu veniturile sale, pentru a se asigura ca aceste costuri ale materiilor prime si ale fortei de munca  nu au un impact negativ asupra fluzului de numerar.

Departamentul de contabilitate incearca sa creeze un echilibru intre nivelele ridicate de inventar care satisfac nevoile clientilor, insa care sunt costisitoare pentru companie si nivelele scazute de inventar care satisfac cheltuielile companiei insa care pot nemultumi clientii.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *