Rosu in obrajori de la alcool

Fiecare dintre noi are un alt mod prin care isi manifesta starea de ameteala, de betie. Unii sunt prea sinceri, unii sunt nervosi, haiosi si de cele mai multe ori auzim expresia „mi s-a urcat sangele la cap”. Cu o fata imbujorata ca si cand s-ar spala cu ardei iute pe fata de fapt o astfel de situatie tradeaza ceva probleme de sanatate.

Cand fata ti se imbujoreaza foarte tare si mai ales ca urmare a consumului de alcool este clar ca te paste hipertensiunea arteriala. Poate fi adesea si o reactie alergica la anumite substante, anumite tipuri de alcool si cercetatorii spun ca mai frecvent se intalneste in cazul femeilor.

Explicatia este una clara si anume ce tine de descompunerea acetaldehidei care in cazul celor care se imbujoreaza vazand cu ochii nu se produce. Ca o urmare se acumuleaza alcool in organism. Metabolizarea deficitara in acest caz este si un semnal ca desigur ar trebui sa renunti la astfel de obiceiuri. Dincolo de asta astfel de persoane sunt predispuse sa dezvolte hipertensiune arteriala. Cel putin asta spun cercetatorii de la Universitatea Nationala Chungnam, din Daejeon, Coreea de Sud.

Si totusi se mentioneaza ca acest risc pentru sanatate tine de un consum mai mare de alcool, aproximativ de 4 tipuri de alcool consumate intr-o saptamana. Astfel de cazuri de persoane si care vizibil se si inrosesc la fata dupa ce consuma alcool sunt cei care au sanse de doua ori mai mari pentru a fi diagnosticati la un moment dat cu hipertensiune arteriala. Dar in plus, pe langa grija unui consum exagerat de alcool, se mentioneaza ca bujorii in obraji pentru cei care au consumat alcool nu se asociaza numai cu cantitatea.

Cercetari anterioare au arata ca si cancerul de esofag se inscrie in lista de riscuri pentru cei care consuma mult alcool si au acel efect de inrosire subita.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *