Rugaciuni pentru copii

Inca de cand apar in viata noastra, copii sunt cei mai importanti pentru fiecare dintre noi. Incercam sa facem astfel incat sa reusim sa ii oferim cea mai buna educatie si cele mai bune conditii care sa ii asigure confortul de care are nevoie.

La o anumita varsta copilul incepe sa puna diferite intrebari capcana pentru parinti deoarece ei nu stiu ce sa le raspunda sau nu le dau cele mai bune raspunsuri.

Nu va trece mult timp pana cand copilul va deveni curios in privinta divinitatii si te va intreba cine este Dumnezeu, ce face si cum il poate vedea. Indiferent care este religia in care crezi sau de care apartii, este recomandat sa iti cresti copilul in spiritul valorilor spirituale in care crezi si sa il inveti sa respecte evenimentele si simbolurile religioase. Una dintre metodele prin care-l ajuti sa inteleaga mai bine divinitatea este rugaciunea, mijlocul prin care i se poate adresa direct lui Doamne-Doamne!

Cel mai simplu mod prin care copilul poate adopta obiceiul rugaciunii zilnice in programul lui este sa te vada pe tine punandu-l in practica frecvent. In acel moment, devine brusc interesat de ceea ce faci. Iti pune intrebari si doreste sa te imite. Daca ii si vorbesti despre rugaciune si rolul ei, s-ar putea sa nu fie nevoie de o putere prea mare de convingere pentru a-l ajuta sa-si consolideze o relatie cu divinitatea, prin rugaciune.O alta metoda prin care ajuti copilul sa se roage este sa o faci in acelasi timp cu el, pentru a-l ajuta sa retina mai usor rugaciunea. Opteaza pentru o rugaciune scurta, formata din termeni simpli, care se memoreaza rapid. Printre primele rugaciuni pe care le invata adesea copiii mici, se numara „Inger, Ingerasul meu” sau „Tatal nostru”.

Este important ca micutul tau sa stie care sunt lucrurile pe care trebuie sa le stie in viata. In functie de atentia pe care o acorda copilul religiei in timpul copilariei, va avea toata viata aceleasi obiceiuri.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *