Sa ne intoarcem la natura- medicina sub o alta forma

Ne-am obisnuit sa luam o pastila pentru orice tip de durere. Te doare capul si nimic nu este mai simplu decat sa apelezi la o pastila insa nu te-ai gandit ca ar putea fi vorba de deshidratare si nu ai nevoie de pastile pentru asta? De multe ori confundam ideea de boala cu o stare mai putin buna. Ar trebui sa ne intoarcem spre leacuri mai putin medicamentoase care garanteaza in egala masura rezultate la fel de bune.

Pentru cei care nu au luat contact cu medicina naturista pana acum increderea intr-o astfel de metoda vine abia cand tratamentele nu isi fac efectul. Fiecare organism este diferit astfel ca nu se garanteaza o evolutie buna pentru toti cu acelasi mod de tratare. De asemenea de multe ori organismul are nevoie de un stimulent nu de medicamente astfel ca medicina naturista va ajuta sa lupti cu propriile forte. In timp vei deveni imun si la unele medicamente astfel ca solutia optima ramane mereu aceeasi: sa te intorci la natura.

Medicina naturista este mai veche decat credem, de peste 200 de ani in urma. Crezi ca am avut mereu aceasta deschidere la nou, am avut mereu la dispozitie tot felul de pastile? Bunicii nostri sunt inca un exemplu in acest caz, cei care au apelat la plante pentru a rezolva tot felul de probleme de sanatate.

Cand sa apelezi la medicina naturista

De fapt nu exista un tipar anume al celor care ar trebui sa apeleze la aceasta metoda. Este o libera optiune. Unii fac pasul corect de a merge pe calea naturista inca de la bun inceput cand intervine o stare proasta sau deja o boala avansata. Altii isi indreapta atentia catre aceasta metoda cand ceea ce au incercat pana acum nu a dat rezultatele asteptate, cand nimic din ceea ce se promitea nu a ajuns in punctul de concretizare. Una peste alta medicina naturista este mereu o optiune sau chiar o solutie daca stii pe ce sa contezi.

Mai mult decat atat, in cazul medicamentelor te confrunti adesea cu reactii adverse. Insa nu acelasi lucru se intampla cand vine vorba de medicina naturista, cea care de altfel trateaza boala prin stimularea mai mult a imunitatii, pentru ca organismul sa lupte singur, un oarecare plus de putere in acest sens. De la mama natura suntem inzestrati cu puterea imunitatii insa stilul de viata si nu  numai ne slabeste. Ajungem dependenti de medicamente si ca orice dependenta nu duce tocmai la ceva bun.

 

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *