Salariile in Filipine

Insulele Filipine

Insulele FilipineFilipine este o natiune vibranta cu o populatie in crestere, intrecand tarile care aveau o populatie similara cu ani in urma, cum ar fi Vietnam. De exemplu, in 1960 populatia tarii Filipine era de doar 26 de milioane de oameni. Pana in 2013, populatia din Filipine a crescut pana la 97 de milioane de oameni.

Natiunea foloseste ca valuta, peso-ul. Care este salariul mediu in Filipine?

Transformarea Peso-ului in Dolari din Statele Unite ale Americii

In luna mai 2014, rata de schimb era 100 de pesos filipinezi in 2.28 dolari din Statele Unite ale Americii.. In general, valuta ar trebui sa reflecte productivitatea in general al unei natiuni intregi. Rata de schimb sugereaza ca Statele Unite ale Americii este mai bogata si mai productiva ca Filipine.

Salariul mediu este cantitatea totala produsa impartita la numarul de oameni. In timp ce ar putea suna sensibil, majoritatea oamenilor nu castiga aceasta cantitate. Salariul mediu este ceea ce obtin majoritatea muncitorilor din Filipine.

Statistica pentru natiunea predominant Catolica nu este prea demna de incredere. Banca Mondiala a incercat sa acumuleze statistici pentru salariul mediu din Filipine. Daca folosim populatia din 2013 a Bancii Mondiale de 97 de milioane de oameni impartita la produsul intern brut de 250 de miliarde de dolari, atunci ajungem la un salariu mediu de 2577,32 de dolari pe an.

Departamentul de munca a Statelor Unite ale Americii are un website bun detaliind toti paramterii job-urilor diferite. Website-ul „Salary Explorer” face o treaba similara cu alte natiuni. Detaliaza mai mult despre ceea ce face cariera filipineza.

Pentru o comparatie buna, salariul minim pentru Filipine este de 1 dolar pe zi, in sectorul agricultural in care nu se planteaza pentru sate. Daca lucrezi la capitala nationala, salariul minim creste pana la aproximativ 2 dolari pe zi. Din pacate, cand aceste salarii minime pe zi sunt mentionate pentru sectorul non agricultural, salariile din agricultura sunt probabil mai mici.

Un comentariu la „Salariile in Filipine

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *