Semnificatia tatuajului phoenix

Tatuajul phoenix este probabil unul dintre cele mai renumite forme de tatuaje, avand in acelasi timp o multime de insemnatate. In acest articol o sa-ti vorbesc despre pasarea phoenix si despre multiplele semnificatiile ale acestia.

Pasarea phoenix este, mai presus de toate, un simbol al renasterii. Banuiesc ca ai auzit si tu de expresia „A te renaste din cenusa, ca pasarea Phoenix”. Asadar, pasarea phoenix este un semn al innoirii, al sperantei si al unui nou inceput. Un tatuaj foarte renumit legat de pasarea phoenix este acela cand pasarea phoenix este inconjurata de flacari si se ridica din propria cenusa. Egiptenii credeau ca pasarea phoenix este un simbol al zeului soarelui, Ra. Se credea ca aceasta putea sa traiasca 500 de ani, dupa care isi construia un cuib caruia ii dadea foc, cu ea intr-insul. Se credea ca dupa ce a ars complet, aceasta pasare putea sa renasca singura din propria cenusa, urmand apoi sa duca vechea cenusa in orasul soarelui, Heliopolis, pentru a inmana cenusa soarelui.

Focul care inconjoara pasarea phoenix reprezinta moartea si turbulenta, iar phoenix-ul inaltator reprezentand victoria vietii asupra mortii si a grijilor din viata. Asadar, indiferent de cat de rau ne-ar merge la un moment dat in viata, simbolul phoenix-ului dintr-un tatuaj ne-ar reaminti ca mereu vom avea posibilitatea sa ne ridicam din propria cenusa si sa nu ne dam niciodata batuti. Asadar, pasarea phoenix este unul dintre cele mai inspirationale si mai motivante simboluri pe care ai putea sa le aplici vreodata intr-un tatuaj. Indiferent de cat de sumbra s-ar parea situatia, va exista mereu o cale prin care sa razbesti sa sa revii la vechiul tu. Mai mult decat atat, flacarile simbolizeaza reintrarea ta „zgomotoasa” in aceasta lume. Asadar, dupa un esec, asigura-te ca iti vei face simtita intoarcerea, printr-o intrare spectaculoasa.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *