Software pentru acces mai usor la RV

Sixense RV

Sixense RVIn timp ce frontierele realitatii virtuale se extind datorita cresterii de interes in setul de realitate virtuala Oculus Rift, crearea jocurilor si experientelor de realitate virtuala a fost in general limitat pentru cei care pot programa.

Sixsense, o companie cunoscuta pentru controllerele de miscare care exceleaza in mediile virtuala, vrea sa coboare aceasta bariera de intrare pentru crearea realitatii virtuale oricarui om care stie putin design cu kitul de dezvoltare software ce urmeaza sa apara. SDK-ul SixenseVR se va integra in Unity si Unreal Engine, doua dintre cele mai populare motoare de joc, oferind creatorilor un set de unelte care suporta deja majoritatea platformelor de gaming.

Directorul creativ Sixense, Danny Woodall, spune ca motivul principal din cauza ca este important este fiindca des producatorii, cum sunt designerii si artisti au concepte de jocuri grozave, dar nu se pricep la programare si de multe ori sunt dependenti de alti, pentru a-si vedea ideile devenind realitate. Oferindu-le abilitatea de a realiza prototipuri si sa-si foloseasca ideile fara ajutorul cuiva care este foarte puternic.

Integrarea unitatii SDK inseamna ca, creatorii pot descarca oricare din sutele de mii de bunuri deja create din Unity Asset Store. Acesta include orice de la personaje, arme, obiecte sau medii. De indata ce au importat lucrurile de care aveau nevoie, era doar o munca de atasare a controalelor de realitate virtuala la personaj.

Sixense prima data a realizat sistemul sa functioneze cu propriul motion controller, numit sistemul STEM, o platforma deschisa ce a fost fondata prin Kickstarter pentru distributie comerciala in Octombrie. Anterior, Sixense si-a licentiat doar tehnologia de control de miscare la alte companii precum Razer, dar acum isi produce propriul hardware.

Din cauza platformele deschise din trecut, CEO-ul Amir Rubin, a spus ca Sisxense a mers mai departe decat alte companii de motion control cand au creat produse pentru Realitatea Virtuala.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *