Tigrul chinez de sud

Tigrul chinez de sud, cunoscut si ca tigrul amoy sau tigrul xiamen, este o specie pe cale de disparitie inca din 1996. O specie care are nevoie de protectie acum mai mult ca niciodata, a fost vanata in continuare ca un parazit obisnuit. Tigrul chinez de sud este considerat stramosul tuturor celorlalti tigrii, fiind considerat ca fiind o specie „stem”. Este mai mic in comparatie cu celelalte specii de tigru, fiind cel mai mic dintre toate speciile de tigrii din Asia. Numele sau stiintific este Panthera tigris amoyensis.

Tigrul chinez de sud este nativ unor parti din China de sus precum Hunan, Fujian, Jiangxi si Guangdong. Aproape disparuta, aceasta specie este descrisa ca cel mai distinctiv tip de tigru. Initial, tigrul chinei de sud avea aceeasi inaltime ca si tigrul bengalez, cu toate ca prezinta caracteristici diferite ale craniului si ale balanii. Pot fi foarte usor deosebiti din alte subspecii de tigri datorita blanii mai scurte a acestora, nasului mai lung, craniului mai lat si a fetei mai stramtorate. De asemenea, aceasta subspecie este cunoscuta prin faptul ca are cateva dungi negre pe corp.

Blana tigrului chinez de sud are o culoare galbuie, in opozitie cu oranjul aprins al tigrului bengalez. Dungile negre ale blanii sale dese sunt mai indepartate intre , inguste, ascutite si foarte multe la numar. Un mascul de tigru Chinei de Sud are dimensiuni cuprinse intre 2, 30 m si 2, 65 m, de la cap la coada. Cantareste undeva intre 130 si 175 de kilograme. Cel mai lung craniu masurat vreodata pe un tigru avea 34, 3 de centimetri. Femela tigrului chinez de sud este un pic mai mica decat masculul, masurand intre 2, 20 m si 2, 40 de la cap la coada. De asemenea, femela este mult mai usoara decat masculul, cantarind undeva intre 100 si 115 kg. Cel mai lung craniu masurat vreodata la o femela de tigru chinez de sud este de 30.1 cm.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *