Tot ce trebuie sa stii despre gemeni

Gemenii au o legatura speciala iar multe din persoane devin intersati si totodata fascinati de acest lucru. Iata niste lucruri interesante despre gemeni.

Chiar daca separi doi gemeni la nastere ei se vor dezvolta similar. Asemanarile gemenilor provin din mostenirea genetica, astfel inteligenta, sanatatea, personalitatea se mostenesc.

Un alt lucru intersant despre gemeni este ca ei incep sa se joace in uter de la 14 saptamani. Acestia se ating reciproc prin peretii uterini si socializeaza unul cu celalalt.

Fratii gemeni arata la fel dar uneori sunt foarte diferiti unii de altii mai ales la maturitate cand fiecare doreste sa iasa cu ceva in evidenta.

Un studiu arata ca 22% dintre gemeni sunt stangaci. Gemenii au nevoie de acelasi program deoarece trebuie sa simt senzatia se apartenenta. Chiar daca nu vor recunoaste ei vor cauta mereu o stabilitate intre ei.

Gemenii se imblonavesc diferit. Un studiu facut de cercetatorii britanici au demonstrat ca sistemul imunitar al gemenilor se comporta diferit in functie de tipul agentilor patogeni, al bacteriilor sau microbilor la care sunt expusi gemenii dupa nastere.

Un lucru pe care putem sa il observam este ca acela ca gemenii au amprente digitale diferite.

De asemenea un lucru destul de ciudat este acela ca doi gemeni pot aparea chiar si daca nu au acelasi tata. Fenomenul este numit superfecundare heteroparentala. Este un caz mai neobisnuit dar e posibil atunci cand femeia elibereaza mai multe ovule avand relatii cu 2 barbati diferiti la un scurt interval de timp. Astfel  fiecare ovul e fertilizat de cate un spermatozoid diferit.

Este dovedit si faptul ca copii gemeni se apropie mult mai greu de parinti.

Cea mai mare greutate combinata in randul gemenilor a fost de 12,5 kilograme. Gemenii s-au nascut in Arkansas in 1927, fiecare cantarind in jur de 6.5 kilograme. Este cel mai mare record stabilit pana in zilele noastre.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *