Totul despre frica

Cu totii am avut la un moment dat parte de un esec din cauza emotiilor sau din cauza fricii.Teama este generata de cele mai multe ori de pesimism sau ne neincredere.Oamenii care sunt crescuti si educati fara a fi incurajati, sunt cei mai predispusi sa sufere de aceasta „boala”.

Frica este considerat cel mai mare dusman al omului,Teama este generata de minte.Gasim foarte multe tipuri de frica insa voi incerca sa vorbesc despre cateva mari categorii :

Frica de mutilare

Este frica de a pierde o parte a organismului, o cicatrice, o leziune sau un defect pe care il vei dobandi pentru toata viata.Frica de animale, de inaltime sunt generate de obicei de acest tip de frica.

Frica de pierdere a libertatii sau autonomiei

Aceasta frica are legatura de obicei cu nevoia de libertate.Daca esti imobilizat, controlat, inchis atunci poti avea acest tip de frica care ne va face sa ne pierdem increderea in noi.De asemenea, frica de abandon este generata tot de aceasta fobie.

Frica de umilire

Foarte multe persoane sufera de aceasta fobie inca din copilarie si anume cand ne simtim rusinati de ceea ce am facut.Este vorba de teama de a nu fi prins ca faci ceva ce nu ai voie sa faci.Niciunui om nu ii place sa fie umilit, deranjat sau jignit.Frica de moarte are legatura cu corpul fizic iar frica de umilinta este situata la pol opus fricii de umilire.

Cel mai bun remediu pentru a „vindeca” frica este acela de a o invinge.Experienta iti reda increderea in tine si te face sa fii mai puternic.Atata timp cat esti stapan pe propriul subconstient vei putea reusi sa invingi orice teama.Nu putem cataloga o persoana in functie de temerile sale, avand in vedere ca fiecare persoana are cate o fobie (de intuneric, de spatii inchise, de animale, de insecte,de inaltime etc).Putem invinge orice teama daca avem incredere in noi si suntem optimisti.

 

 

Un comentariu la „Totul despre frica

  1. Una dintre cele mai mari frici ale mele a fost cea de dentist. Acesta a fost si motivul pentru care am tot amanat sa merg la stomatolog. Am fost nevoit intr-un final sa ajung. MegaSmile a fost locul unde m-am tratat si pot spune ca nu am simtit nici macar cea mai mica durere. In ziua de azi frica este doar in mintile noastre!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *