Traieste razboiul din perspectiva civilului

this-war-of-mine-screen-01-1Pawel Miechowski de la 11 Bit Studious vrea ca urmatorul sau joc, This War of Mine, sa provoace modul in care jocurile portretizeaza in mod obisnuit razboiul, prezentandu-l din perspectiva civililor ce trebuie sa supravietuiasca de pe o zi pe alta intr-un oras distrus de razboi. Miechowski ne-a demonstrat pe scurt cateva din mecanicile jocului, subliniind ce lupte vor avea grupul tau de civili  in timpul unui razboi.

Acesta a facut niste cercetari sa vada ce se poate intampla cu civilii pe timp de razboi si a descoperit ca in asediul de la Sarajevo din anii 90, orasul a fost sub asediu pentru patru ani, iar oamenii nu au putut parasi cladirea pentru ca lunetistii vanau oameni pentru a pastra orasul sub control. In timpul noptii nu erau capabili sa ii vada pe oameni, dar totusi era riscant. In unele situatii cand vine vorba de apa, sapun, astfel de obiecte, le vedem natural fiindca le avem, insa cand incepe un razboi nu ramai cu nimic. Asa ca orice gasesti in joc, este o translatie a mecanicilor jocului la cum experimentau civilii razboiul.

Creatorul a fost intrebat de cat de receptivi vor fi jucatorii sa experimenteze care nu tine doar de a fi distractiv, ci o provocare morala. Acesta a raspuns ca daca joci „piatra foarfece sau hartie”, pe o parte este un joc simplu, insa pe cealalta parte este un joc profund emotional. Asa ca este foarte sigur ca nu vorbim de jocuri ci de o forma de arta. Acesta mentioneaza ca a vazut cum se certau oamenii in sectiunile de comentarii a stirilor despre anuntul jocului si erau pareri diferite, unii spuneau ca prefera sa impuste oameni, iar altii erau foarte receptivi spunand ca ar vrea sa experimenteze razboiul si din perspectiva civililor. Parerile sunt impartite, asa vor fi si gamerii care o sa vrea sa incerce acest joc si cei care o sa-l critice inainte de a-l incerca.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *