Traim mai mult, traim mai sanatos

In multe dintre cazuri ca o oglinda a modului in care ne traim viata avem sanse mai multe sau mai putine de a ajunge la o anumita treapta de varsta. Conteaza pana la urma atentia acordata pentru sanatate din toate punctele de vedere caci spre exemplu acolo unde nu exista un confort psihic o depresie te poate macina la fel de mult ca si o boala trupeasca.

In randul sfaturilor pe care le auzim totul tine de un stil de viata sanatos, adoptat pe termen lung si nu ca o dieta pe care o opresti la un moment dat. Insa exista si anumite lucruri pe care le-ai putea considera banale insa care iti pot prelungi viata. Iata cateva dintre acestea:

  • Activitatea din dormitor. Un studiu realizat pe acest subiect arata ca cei cu o viata activa in dormitor au de doua ori mai multe sanse de a trai mai mult. Nu numai placerea momentului si o viata placuta dar se pare ca viata intima este si ea responsabila de cat de mult traim.
  • Fii nervos. Suna poate contrar a ceea ce credem, sa ducem o viata linistita. Se pare ca frustrarile, supararile la un moment dat vor deveni o sursa de stres. Prin urmare trebuie sa iti permiti sa izbucnesti, sa tipi si sa fii nervos- se scade cu 50% riscul de a muri de boli de inima.
  • Canta, danseaza. Se pare ca studiile au aratat ca aceste activitati pot prelungi viata. Asta pentru ca se stimuleaza nivelul de endorfine.
  • Fa curatenie. Asta pentru ca si starea psihica va fi una mai buna pe langa grija si nevoia de a locui intr-un mediu curat. Insa studiile arata ca in randul femeilor o astfel de activitate este superioara unei alte activitati fizice si aduce cu 30% mai multe sanse de a sta departe de cancerul de san.

Adopta un catel, ia o pisica care se spune ca este ca un pansament pe rana in caz de anxietate. Aspecte de viata care surprinzator aduc un aport in nivelul de trai.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *