Trateaza raceala- intre medicamente si leacuri

In vremurile in care medicamentele nu erau accesibile racelile erau o mica indispozitie. Am ajuns sa depindem de pastile, sa fim slabi la propriu si sa nu facem fata unei stari decat cu un stimulent. Dar ceaiurile? Unde au ramas ceaiuriel si metodele simple de a combate o raceala?  O intreaga industrie ce are de castigat numai de pe urma acestei situatii. Cat te costa sa te tratezi de o raceala? Mult mai putin cand tii cont de alternative, cand treci de la medicina pe care o cunoastem astazi la cea usor traditionala. Iata cateva metode care iti asigura un ritm accelerat spre vindecare:

  • Gargara cu sare si bicarbonat. Sau ceai de musetel. Te curate de mucus mult mai rapid, ii schimba aciditatea si nu implica decat cateva minute dimineata si seara cand te gargaresti ca o ratusca.
  • Cand nu ai temperature insa raceala isi face de cap intervine tensiunea musculara, oboseala si starea proasta generala. O sauna este indicata pentru ca aburii vor relaxa si vor grabi eliminarea de toxine, in timp ce sinusurile se desfunda. Poti respire mai bine, poti sa elimini mai bine mucusul. Si totul bazandu-te pe relaxare.
  • Consuma ceapa, usturoi sau praz. Acestea contin alicina, o substanta ce te ajuta in combaterea racelii, fiind antimicrobiana, antivermifuga si imunomodulatoare. Nu este un mit ci o realitate. Si la fel de adevarat este ca supa de pui este un remediu la fel de simplu si eficient pentru perioadele de raceala, pentru ca hidrateaza si ajuta la decongestie nazala.

Si hidratarea este importanta. In lupta cu febra  organismul se incalzeste atat de tare incat elimina si rezervele sale de apa. Ceaiurile joaca un rol important, insa si sucurile de fructe sunt indicate pentru a aduce un aport de vitamina C.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *