Twitter nu are o diversitate prea mare de angajati

Angajati Twitter

Angajati TwitterA durat cateva saptamani, dar Twitter a eliberat in sfarsit date de diveristate despre compania sa, alaturandu-se celor de la LinkedIn, Google si Facebook. Rezultatele? Cei 3.000 de angajati de la Twitter sunt predominant albi, in proportie de 59 % si coplesitor barbati, intr-o proportie de 70 %.

Lacuna de genuri ale companiei, in special, devine mai pronuntata, atunci cand este impartita pe expertize. Din angajatii la tehnologie Twitter, in proportie de 90 la % sunt barbati. Pentru job-urile care nu sunt tehnice, impartirea dintre genuri este de 50-50. Mai mult decat atat, aproape 80 % din cei care se afla in pozitie de conducere sunt barbati si 72 % sunt albi.

Pe frontul de etnicitate, numarul celor de la Twitter se aseamana cu cel de la Facebook si Google. Doar 2 % din reteaua de microblogging este comprimata din muncitori African-Americani, si la fel ca si Google, cea de-a 2-a cea mai mare etnicitate din angajatii sai sunt Asiatici.

Intr-un post de pe blog al raportului de diversitate, Twitter a admis ca acea imagine nu este grozava. Acestia spun ca vor sa fie mai mult decat o buna afacere, acestia vor afaceri de care sunt mandri. Pentru acest lucru, se alatura unor companii colege distribuind datele de etnicitate si de gen. Si la fel ca si colegii sai, au o multime de munca de facut.

Compania spune ca lucreaza activ la schimbarea acestui decalaj de genuri si etnicitate, facand un parteneriat cu cateva organizatii care o pot ajuta sa recruteze din minoritati care sunt subreprezentate si alte grupuri.

Jant Van Huysse, vicepresedintele Twitter a diversitatii si includerii, a scris intr-un post de pe blog ca sunt foarte constienti ca Twitter face parte dintr-o industrie care este marcata si dramatic fara echilibru in diversitate, si ei nu sunt o exceptie din aceste categorii de companii ce au o diversitate foarte mica in angajatii sai.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *