Uita de mahmureala

Cu totii am trecut printr-un episod de nebunie cand fara sa mai conteze cat este ceasul, cand fara sa mai tinem cont de ce bem ajungem sa combinam bauturile si sa ne trezim dimineata parca loviti de meteorit. Este un caz pe cat de frecvent pe atat de enervant a doua zi. Mahmureala nu prea o combati ca o afectiune, ca o boala si de la deshidratare si pana la dureri de tot soiul ar tot trebui sa consumi pastile. Cercetatorii spun ca lamaia ar putea fi cea mai eficienta in tratarea mahmurelii. Lamaia verde si galbena.

Studiul avand aceasta tematica a avut in vedere si modul in care incepe totul. Desi este relevant si faptul ca femeile genetic vorbind nu pot sa tina pasul cu aceeasi cantitate de alcool consumata de fapt mahmureala vine de la procesul de diluare a bauturilro alcoolice pe care le consumam si le oferim organismului. In mod si mai concret cand acest lucru se intampla ficatul elibereaza o enzima numita alcool dehidrogenaz? (ADH). Cu rol in a transforma alcoolul in  acetaldehida nu intreaga cantitate va ajunge in sange. La randul sau acest proces este continuat de o transformare de data aceasta ce vine din partea enzimei dehidrogenaza aldehida (ALDH).

Relevant in a se gasi o metoda de a combate mahmureala este modul in care ceea ce vom consuma influenteaza ADH si ALDH. Astfel ca in cazul unor ceaiuri pe baza de plante spre exemplu ADH creste, celalat se inhiba, de unde si o prelungire a timpului in care organismul este sub efectul mahmurelii. Ceea ce grabeste efectul ALDH, care accelereaza ritmul si modul in care organismul elimina alcoolul este orice bautura ce are la baza lamaia. Fie ea verde sau galbena.

Desi tine si de varsta caci tinerii sunt cei care trec mai usor peste astfel de situatii totusi lamaia ramane ca cea mai favorabila de consumat dupa o noapte nebuna stropita cu alcool.

 

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *