Un costum din fungi ar putea inlocui sicriul

In general, persoanele decedate sunt ingropate intr-un sicriu, sau sunt incinerate, insa un nou concept ar putea revolutiona total modul in care oamenii infrunta moartea. Jae Rhim Lee a devoltat un costum special, cu spori de fungi, care accelereaza procesul de descompunere si neutralizeaza toxinele din organism, atunci cand murim. „Mushroom Death Suit”- asa cum a fost numit- este centrat in jurul ideii de reconectare a trupului cu pamantul.

„Ideea ca intr-adevar trebuie sa acceptam moartea este cea care m-a inspirat in acest proiect”- sustine Lee, cercetator la MIT. „Toate toxinele industriale pe care le emitem in atmosfera si in sol devin parte a organismului nostru. Este destul de dificil sa acceptam ca suntem, de asemenea, fiinte fizice, animale, care vor muri si apoi se vor descompune”.

Mushroom Death Suit

In acest sens, Lee si-a imaginat o „ciuperca infinita”- fungi care ar putea sa „manance” toxinele trupului decedatului- cum ar fi pesticidele, conservantii si metalele grele. Pentru a testa aceasta idee noua, Lee a inceput sa „hraneasca” un grup de ciuperci cu parul, pielea si unghiile sale, si le-a ales doar pe cele care au fost capabile sa descompuna aceste fragmente, pentru realizarea costumului mortii. Mushroom Death Suit este realizat cu fire cu spori de fungi, care vor descompune mai rapid organismul, dupa ce acesta este ingropat.

De asemenea, Lee sustine ca, Mushroom Death Suit este insotit de „Alternative Embalming Fluid”- un fluid de imbalsamare-, o suspensie de spori de fungi si alte substante ce accelereaza procesul de descompunere.

Costumul Mushroom Death Suit a fost prezentat, pentru prima data, in urma cu cinci ani de zile, insa publicul nu a fost pregatit de aceasta inventie. „Am realizat ca este nevoie de o perioada de timp pana cand publicul sa proceseze aceasta idee. Lumea nu e pregatita niciodata pentru moarte”. Unul din principalele obiective ale cercetatorului Lee este acela de a preveni ca toxinele din corpul uman sa fie eliberate in mediu, dupa ce decedatul este ingropat sau incinerat.

Blogger: Cristina M.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *