Viitorul tigaretelor

Fumatorii au stat cu sufletul al gura cu gandul ca ar putea fi obligati mai repede decat credeau sa se lase de fumat. Asta pentru ca in prim plan era soarta tigarilor. Si s-a decis. O serie de schimbari care insa nu aduc vesti triste. Se considera ca vanzarea de tutun aduce bani frumosi la buget, fiind pe locul doi ca si sursa din acest punct de vedere. Astfel ca tinand cont de implicatia financiara s-au putut reglementa unele aspecte.

  • Tigarile slim sunt inca pe piata. Se dorea interzicerea acestora. Unii le aleg pentru ca sunt mai elegante, pentru ca sunt mai putin tari ca si concentratie. Oricare ar fi motivul acestea sunt inca pe piata.
  • Tigarile cu arome sunt retrase de la vanzare. Pentru ca si asa compozitia acestora este menita sa afecteze organismul, iar acele arome atat de placute sunt de fapt cu un grad ridicat de afectare.
  • Ce se intampla cu tigarile mentolate? Si acestea erau trecute pe lista neagra, dar se pare ca in urmatorii 8 ani acestea inca vor mai fi de gasit pe piata.
  • Tigarile electronice. Cele care intr-o oarecare masura inlocuiesc tigara clasica cu acel continut de substante care afecteaza. Se punea in discutie ca acestea sa devina recunoscute ca fiind produse ce se vor gasi in farmacii. Ca si terapie pentru fumat. Insa nu va fi asa astfel ca soarta acestora ramane aceeasi ca si pana acum.

Unii sunt oarecum nemultumiti si spun ca este o prima batalie. Cert este ca exista o preocupare din ce in ce mai intensa in ceea ce priveste consumul de tutun, fumatul. Si pentru ca se doreste o scadere din cele 5 milioane de romani fumatori se pare ca imaginile menite sa socheze vor fi de acum pe ambele parti ale pachetelor de tigari. Poate ca astfel se va cunoaste o crestere semnificativa in randul tabacherelor.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *