Vizita in Austria- cum sa fii civilizat

Se stie ca fiecare popor in parte are ritmul sau. Daca romanii sunt ospitalieri nu te astepta de la un francez sa te ia in brate amical inda de la inceput. E pur si simplu parte din stilul lor. Astfel ca daca te-ai gandit la Austria ca si destinatie de sarbatori ai dori sa ai in vedere anumite aspecte. Nu tine numai de educatie, de a fi politicosi ci si de a face pe placul localnicilor, conservatori din fire.

  1. Cand esti invitat la masa nu trebuie sa abordezi tertipuri de genul cine plateste. Cel care a facut invitatia este cel care plateste si atat.
  2. La acelasi capitol se tine cont de servetelul pus pe genunchi inca de cand te-ai asezat la masa. Si daca vei servi un fel de mancare ce implica galuste nu folosi cutitul sa le tai ci furculita. Iar teoria se aplica la marea majoritate a mancarurilor caci cred ei asta este o forma de a arata bucatarului ca mancarea a fost proaspata, frageda.
  3. Austriecii au obiceiul de a saruta mana doamnelor. Insa tine de o chestiune interna astfel ca salutul cu mana este sificient. Insa nu ocoli nici pe cei mai mici, asta desigur avand si un contact vizual in acelasi timp.
  4. Nu intarzia. Nu exista scuze de genul sfertul academic. Austriecii urasc asta astfel ca mai bine iti planifici timpul cum trebuie.
  5. Cand vine vorba de un cadou daca te gandesti sa oferi gazdei tale flori se aplica aceleasi „reguli” ca si in tara noastra- numarul impar este cu ghinion, trandafirii anunta implicatii romantice. Poti oricand sa optezi pentru un vin sau o bautura mai scumpa.

Austriecii sunt de cele mai multe ori oameni directi. Daca ti se spune sa te descalti asta vei face la intrare. Daca ti se arata unde sa stai asta vei face. Si totusi au un farmec aparte in felul lor.

Un comentariu la „Vizita in Austria- cum sa fii civilizat

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *