Vrei sa oferi un sfat de incurajare? Iata ce trebuie sa spui!

Cu totii stim marea putere si insemnatate a cuvintelor sincere. Cateva cuvinte de incurajare pot fi cel mai bun lucru pentru un prieten aflat la nevoie, pentru ca spuse in momentul potrivit, ii pot schimba chiar viata. Exemple de situatii in acest sens sunt oferite in continuare, cuvintele pot fi uneori foarte simple, dar pot avea un inteles profund.

Puterea cuvintelor se face simtita mai ales in cazul in care te confrunti cu o problema legata de munca. Ai un sef stresant, ai multe responsabilitati, proiectele de care te ocupi se aduna si ajung sa devina scadente, intri in panica si te simti ca ultimul om de pe Pamant cand te mai cheama si seful sa „ai o discutie”. Toate acestea pot fi inlaturate cand un prieten iti spune sa te relaxezi si sa constientizezi ca pentru a avansa trebuie uneori sa te dai in spate pentru mai mult avant. Cuvinte simple, dar cu o semnificatie profunda, si mai ales venite din partea unui prieten, ce te pot ajuta foarte mult.

Incurajarile din partea prietenilor te pot ajuta foarte mult in vremuri grele, pot deveni adevarate raze de speranta in perioade „negre” si te pot face sa zambesti mai usor si sa treci peste probleme. Uiti de griji, te gandesti ca sfarsitul iminent este doar un nou inceput, ca nu trebuie sa renunti, sa realizezi ca starea depresiva nu te ajuta la nimic.

Desi par foarte simple, expresii precum „Felicitari!”, „Am incredere in tine”, „Esti un bun prieten”, „Apreciez ca esti alaturi de mine”, „Cum te-ai gandit la asta? E o idee foarte buna!” au un efect benefic si in timpuri de criza inseamna foarte mult, pentru ca sunt exact ceea ce avem nevoie. Mintea in stare de depresie va fi umpluta de ganduri pozitive, persoana incurajata se va simti mai motivata, va capata incredere in sine si va avea curaj sa se aventureze pe cai la care nici nu s-ar fi gandit sa le abordeze in alte conditii. Cu o astfel de perspectiva pozitiva se poate ajunge cu siguranta la obiectivele propuse.

Cuvintele de incurajare pe care ti le ofera un prieten nu trebuie sa fie incarcate de profunde intelesuri filosofice. Sunt suficiente cuvintele de apreciere si imbarbatare pentru a combate criza de incredere in care te afli. Tot ceea ce trebuie facut este sa iti dai seama cand un prieten are nevoie de acele cuvinte, si cum ii poti transmite incurajarea pentru a-i creste respectul de sine. Deci, succes si toate cele bune!

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *